Ικαρία: Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ δημιουργεί προβλήματα και ανησυχία

Διακομιδή σε… καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν στον Εύδηλο της Ικαρίας, οι γείτονες μιας γυναίκας που τραυματίστηκε (ευτυχώς ελαφρά), για να διανύσουν την απόσταση μέχρι το Κέντρο Υγείας, μιας και το ασθενοφόρο θα χρειαζόταν 1,5 ώρα για να φτάσει στο σημείο του ατυχήματος.

Στον Εύδηλο μια ηλικιωμένη γυναίκα τραυματίστηκε. Το Κέντρο Υγείας βρίσκεται στα 500 μέτρα, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εφημέρευε είναι στον Άγιο Κήρυκο και χρειαζόταν 1:30 ώρα για να φτάσει να καλύψει το παραπάνω περιστατικό. Γείτονες της άτυχης γυναίκας την μετάφεραν χρησιμοποιώντας κουβέρτες, μαξιλάρακι και την καρότσα του αγροτικού. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν σοβαρό αν όμως χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο, η αντιμετώπισή του θα ήταν ακριβώς η ίδια.

Το ΕΚΑΒ, δεν έχει το προσωπικό σε καθημερινή βάση για διπλά πληρώματα ασθενοφόρων τα οποία θα είναι σε επιφυλακή και στον Εύδηλο και στον Άγιο Κήρυκο. Τα αιτήματα για την κάλυψη των προβλημάτων της υποστελέχωσης στον τομέα της Υγείας στο νησί, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε ανώνυμα στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου:

“… στον Εύδηλο …γυναίκα έπεσε και χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της.. κάτοικοι σπεύσαμε να την βοηθήσουμε κ εγώ προσωπικά πήρα τηλ για να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο να την παραλάβει… με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρίσκεται στον Αγ. Κύρηκο και θα χρειαζόταν πάνω από μιάμιση ώρα να φτάσει καθώς είχε άλλον ασθενή… πήρα στο κέντρο υγείας μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσουμε την γυναίκα και ίσως πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια, χωρις να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία της, καθώς πονούσε κ δεν μπορούσε να κουνηθεί… η απάντηση ήταν “αν κουνάει χέρια και πόδια να την βάλετε σε ένα αμάξι κ να την φέρετε εδώ”.. προσπαθήσαμε ώρα να σκεφτούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί.. τελικά την βάλαμε μέσα σε μια κουβέρτα Με ένα μαξιλάρι για το κεφάλι της και στην συνέχεια την τοποθετήσαμε μέσα σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος διότι η γυναίκα δεν μπορούσε να κάτσει κ έπρεπε να παραμείνει σε ξαπλωμένη στάση… Εν έτει 2022 θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.. δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής ήταν πάνω σε μια καρότσα !!! Το νησί διαθέτει δύο ασθενοφόρα οχήματα.. για ποιόν λόγο εφημερεύει μόνο το ένα;; Είναι δυνατόν να εξυπηρετεί ένα όχημα ολόκληρο το νησί..;;;Ντροπή κ αίσχος..”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος