Ικαρία: Αποκατάσταση μνημείου του ΚΚΕ

Στις 10/9 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μουντέ Ραχών Ικαρίας η αποκατάσταση του Μνημείου του ΚΚΕ.

Το Μνημείο είχε ανεγερθεί στην μνήμη των πολιτικών εξόριστων που πέρασαν από την Ικαρία -«στους αλύγιστους της ταξικής πάλης»- κατά το παρελθόν βανδαλίστηκε δύο φορές και αποκαταστάθηκε από μέλη και φίλους του κόμματος.

Ανάλογη παρέμβαση προγραμματίζεται το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην περιοχή Πλατανίδι Κάμπας πάνω από τον οικισμό Ξυλοσύρτη, με ιστορικό περίπατο και τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας για τον Νέστορα Νιαπά, μαχητή και πρώτο πεσόντα του Δ.Σ.Ε στην Ικαρία, ο οποίος δολοφονήθηκε άοπλος από το αστικό κράτος στις 19/6/48.

Οι δράσεις αυτές καθώς και η δημιουργία μνημειακού χώρου -στον Οικισμό Φραντάτο – στην μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ στην Ικαρία, είναι ενταγμένες στα πλαίσια των εορτασμών των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των 70 χρόνων από την ίδρυση και την ιστορική εποποιία (1946-1949) του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος