Γιάννης Μπουρνούς: Να επανέλθει άμεσα το “Αιολίς” στο δρομολόγιο Άη Στράτη-Λήμνου

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε την Δευτέρα 24 Απριλίου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πιστοποίηση του ΑΙΟΛΙΣ, που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου.

Το δρομολόγιο σταμάτησε στις 13 Μαρτίου, όταν το ΑΙΟΛΙΣ μπήκε για δεξαμενισμό, χωρίς να έχει αντικατασταθεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη σχετική σύμβαση.

Στην επιστολή του Γιάννη Μπουρνού τονίζεται πως το ΑΙΟΛΙΣ έχει ανταποκριθεί σε όλες τις παρατηρήσεις που έγιναν για αναγκαίες επισκευές και αναμένει τις πιστοποιήσεις των επιθεωρητών του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να επιστρέψει στα δρομολόγιά του. Επιπλέον, γίνεται λόγος στην επιστολή για τα προβλεπόμενα μισθώματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023 που δεν έχουν καταβληθεί από το Υπουργείο στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, με την επισήμανση πως πρόκειται για μια μικρή, τοπική εταιρεία.

Ο Γ. Μπουρνούς ζητά από τον κ. Πλακιωτάκη να επιληφθεί άμεσα των δυο εκκρεμοτήτων, της καταβολής των οφειλομένων και της πιστοποίησης του ΑΙΟΛΙΣ, ώστε να επανεκκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια που συνδέουν τον Αη Στράτη με τη Λήμνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος