Φοιτητές Ικαρίας: «Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τώρα»

Οι φοιτητές Ικαρίας με απόφαση της συνέλευσης τους διοργάνωσαν διαμαρτυρία στην πλατεία Ευδήλου τονίζοντας ότι «συμπληρώνεται ένας χρόνος που τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά, ένας χρόνος δηλαδή μακριά από τα αμφιθέατρα, τις κλινικές και τα εργαστήρια μας”.
Φοιτητές Ικαρίας: «Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τώρα»“Δεν αντέχουμε να χάσουμε κι άλλο ένα εξάμηνο”, ανέφεραν σημειώνοντας: “Είμαστε οι αυριανοί γιατροί που έχουμε μείνει ένα χρόνο έξω από τις κλινικές. Είμαστε οι αυριανοί μηχανικοί που έχουμε μείνει έναν χρόνο έξω από τα εργαστήρια μας. Είμαστε πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουμε ακόμη δει τι είναι αμφιθέατρο, τι είναι διάλεξη, δεν έχουμε βρεθεί ούτε μια μέρα στους χώρους της Σχολής μας”.

Οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους θέτουν και τα βασικά τους αιτήματα που είναι:
“- Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης. Με τα 30 εκατ. να προσληφθούν καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, να αναβαθμιστεί η υποδομή των Σχολών μας, να διαμορφωθούν κατάλληλα και να αξιοποιηθούν νέες αίθουσες. Να αυξηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για τη φοιτητική μέριμνα και να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στους συμφοιτητές μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
– Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων των ΑΕΙ, να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι φοιτητές θα γυρίσουμε στον τόπο σπουδών μας άμεσα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
– Να δοθεί στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν εδώ και μήνες σπίτι ενώ λείπουν από τον τόπο σπουδών τους .
– Να δοθεί επίδομα σε φοιτητές και μαθητές για τις ανάγκες που προέκυψαν με την τηλεκπαίδευση, κόστος εξοπλισμού και διαδικτυακής σύνδεσης.
– Συνεχή τεστ covid για τους μαθητές και καθηγητές του νησιού.
– Να λυθεί εδώ και τώρα το θέμα της μετακίνησης από και προς το σχολείο για τους συμμαθητές μας που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές .
– Να ενισχυθεί εδώ και τώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Να καλυφθούν άμεσα οι τεράστιες ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας. Να ενισχυθούν όλα τα περιφερειακά ιατρεία και το κέντρο υγείας του νησιού μας.
Σαν φοιτητές, στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών της Ικαρίας γνωρίζοντας καλά τις συνέπειες του άνοιξε – κλείσε των σχολείων τους. Στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα για επιπλέον μέτρα προστασίας, μιας και η κατάσταση στα σχολεία εδώ είναι ίδια με πέρσι, με ελλιπή μέτρα προστασίας και ελλείψεις σε διδακτικό και καθαριστικό προσωπικό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος