Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη προς Ν. Μηταράκη για διαχείριση κονδυλίων προγράμματος ESTIA ΙΙ (VIDEO)

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για καταγγελίες δημοσιευμάτων που καταγγέλλουν “αθέμιτη διαχείριση κονδυλίων του προγράμματος ESTIA ΙΙ” κατέθεσαν από κοινού ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός.

Η ερώτηση συνυπογράφεται από 26 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικαλείται “στοιχεία από πρόσφατο εκτενές δημοσίευμα ιστοσελίδων ερευνητικής δημοσιογραφίας το οποίο θέτει ξανά στο επίκεντρο τη διαχείριση κονδυλίων του προγράμματος ESTIA ΙΙ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με τον αδιάβλητο χαρακτήρα των ακολουθούμενων διαδικασιών”.

Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος είναι η δράση συγκεκριμένης MKO, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα ESTIA που διαχειρίζεται το Υπουργείο (με πόρους της ΕΕ) για τη στέγαση αιτούντων άσυλο και η οποία συνεργάζεται με δύο εταιρείες real estate για την παροχή των υπηρεσιών στέγασης.

Στις ερωτήσεις που απευθύνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν την απάντηση του Υπουργού σε αυτά που περιγράφονται στο δημοσίευμα. Καθώς επίσης και για το εάν παρενέβη καθ’ οιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία αξιολόγησης και ανάδειξης των αναδόχων του προγράμματος ESTIA II.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον Υπουργό αν «περιήλθε σε γνώση του το περιεχόμενο προηγούμενης δικαστικής έρευνας για τις συγκεκριμένες εταιρείες που εκμισθώνουν ακίνητα στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIAII».

Επίσης, ερωτάται “πώς θα διασφαλίσει ότι το ESTIA ΙΙ θα είναι ένα πρόγραμμα εφάμιλλο της παροχής υπηρεσιών του προηγούμενου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αρχικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έτυχε υψηλού επιπέδου αναγνώρισης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος