Εργαζόμενοι νοσοκομείου Σάμου: Με αυξημένα προβλήματα και υποστελεχωμένο το νοσοκομείο

Tα αυξημένα προβλήματα του Νοσοκομείου Σάμου παρέθεσαν για άλλη μία φορά στην τοπική κοινωνία οι εργαζόμενοι του, μέσω συνέντευξης των μελών του νέου Δ.Σ του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταμάτης Φιλιππής αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου η οποία όπως τόνισε είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με την περίοδο προ κορονοϊού. “Το προσωπικό είναι πλέον εξουθενωμένο” τόνισε “και λιγότερο παρά ποτέ… Ακόμη και οι εργάτες καθαριότητας είναι μόλις 11 όταν πριν την πανδημία εργάζονταν 16 άτομα ενώ στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν 50 κενές θέσεις με έναν τραυματιοφορέα στην βραδινή βάρδια που καλύπτει όλα τα πόστα”. Έκανε αναφορά και στην έλλειψη βασικών ειδικοτήτων όπως οφθαλμιάτρου, ογκολόγου, γαστρεντερολόγου κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι “από τους 286 εργαζόμενους οι 100 είναι με ελαστικές συμβάσεις εργασίας ζητώντας να υπάρξουν άμεσα μαζικές προσλήψεις , μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους”. Ο κ. Φιλιππής επίσης ανέφερε ότι “η πρωτιά της Ελλάδας σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλεται στην υποστελέχωση των κλινικών. Ειδικά στο χώρο της καθαριότητας το προσωπικό δεν μπορεί να είναι από ιδιώτες εργολάβους και να αλλάζει κάθε μέρα” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

Στην περίπτωση του προσωπικού, που βρίσκονται σε αναστολή αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας “τιμωρητικό” το μέτρο για όλους τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία της χώρας, αλλά και ειδικότερα για τα 15 άτομα, που υπηρετούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Σάμου.

Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο προέτρεψαν τους Σαμιώτες να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 8 το βράδυ για να διαδηλώσουν, ώστε να υπάρχουν σωστές παροχές δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος