Επιλέχτηκαν τρία πειραματικά σχολεία για να δημιουργηθούν στην Σάμο

Η Σάμος είναι το μοναδικό νησί στο Αιγαίο στο επιλέχτηκαν τρία σχολεία πειραματικά, το 2ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό Σάμου και 1ο Γυμνάσιο Σάμου.

Με την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, σε όλη τη χώρα δημιουργούνται συνολικά 50 νέα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, τα οποία προστίθενται στα ήδη λειτουργούντα 62. Οι 50 σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν ως πρότυπα ή πειραματικά σχολεία από το σχολικό έτος 2021-2022.

Να σημειώσουμε ότι για το νέο θεσμό των πειραματικών σχολείων, η διευθύντρια Α΄βαθμιας εκπαίδευσης εισηγήθηκε στη διοικούσα επιτροπή πειραματικών σχολείων πρόταση για τέσσερα σχολεία, το 2ο Δημοτικό στη Σάμο, το 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου, το 1ο Δημοτικό Καρλοβάσου στην Πορφυριάδα και το 1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Σάμου θεωρεί ότι θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των παιδιών, καθώς θα είναι με κλήρωση, κατηγοριοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών, ενώ θα χαθούν όλες οι οργανικές θέσεις, και οι γενικότερες συνθήκες μετά τον φονικό σεισμό της Σάμου δεν το επιτρέπουν τη δεδομένη στιγμή.

«Στην Σάμο δεν υπάρχει έως σήμερα ιδρυμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Ας ενεργήσουν οι υπεύθυνοι και ας ιδρύσουν νέα Πειραματικά Σχολεία με κατάλληλες υποδομές και στελέχωση από εκπαιδευτικούς, που θα το επιλέξουν και όχι με τέτοιους τρόπους», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αρχοντούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος