Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο: Εγκαινιάστηκε ένα στολίδι για το νομό της Σάμου

Το εμβληματικό κτίριο του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου εγκαινιάστηκε με την παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη.

Παρόντες ήταν και ο πρώην Νομάρχης Σάμου Μανόλης Κάρλας αλλά και οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και Νίκος Κατρακάζος οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας από την πλευρά του ώστε να περάσει από το όραμα στην πράξη η δημιουργία ενός πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου στο Νομό της Σάμου. Παρεβρέθηκαν  επίσης ο Βουλευτής του νομού και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού καθώς και πλήθος πολιτών που ξεναγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, παραστάσεων, χορού, τις αίθουσες για μαθήματα ζωγραφικής και φωτογραφίας καθώς διαθέτει σκοτεινό θάλαμο . Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο που έχει σχεδιαστεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο: Εγκαινιάστηκε ένα στολίδι για το νομό της Σάμου

Πρόσφατα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ως προς τη χρήση του κτιρίου με τον Δήμο Αν. Σάμου να ζητά την συνδιαχείρηση με την Περιφερειακή Ενότητα ώστε να καλύπτονται τα έξοδα και να μη παραχωρηθεί στο Ινστιτούτο Μακροζωίας η σε ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ, όπως είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, για να εξευρεθούν πόροι για την συντήρηση του.

Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε ότι το κτίριο ανήκει στο Σαμιακό Λαό και στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Σάμο θα αποφασιστεί ο τρόπος χρήσης και συντήρησης του λέγοντας ότι “οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα έχουν τη θέση που τους ανήκει”.

Οι διαδικασίες για την παραχώρηση του παλιού Καπνοκοπτηρίου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου ξεκίνησαν το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2010. Ακολούθησε η εκπόνηση της μελέτης του έργου από την ομάδα του Επίκουρου Καθηγητή του Ε.Μ.Π. Γιάννη Κίζη, σε συνεργασία της Ν.Α Σάμου με τον ΕΟΤ, η αίτηση της Ν.Α. Σάμου για ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (Ε.Π.ΑΕ.) , η απόφαση ένταξής του (27/6/2012) και τελικά η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ε.Ο.Τ. και της Αντιπεριφέρειας Σάμου (16/4/2013) για την υλοποίηση του που ολοκληρώθηκε το 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος