Επενδυτές για αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου αναζητά ο Δήμος Δ. Λέσβου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή από φορείς του ιδιωτικού τομέα μη δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων για την εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου.

Ειδικότερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου προχώρησε, με βάση το ισχύον Νομικό Καθεστώς, σε ανοικτό Διαγωνισμό – «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Δεσμευτικών Επενδυτικών Προτάσεων για την Εκμίσθωση του Δικαιώματος Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης του Βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Τοπικού Ενδιαφέροντος Πολιχνίτου, Δήμου Δυτικής Λέσβου, Π.Ε. Λέσβου», ο οποίος δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 30-03-2021 με αρ. πρωτ. 16576 (ΑΔΑ:ΨΧ4ΘΟΡ1Ι-1Ν4).

Για την κατάθεση προτάσεων από τους φορείς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, η τελευταία ημερομηνία που μπορούν να γίνουν δεκτές είναι η 19/05/2021.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, “ο Δήμος Δυτικής Λέσβου βλέποντας την εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου σαν μοναδική ευκαιρία για την Τοπική Βιώσιμη Ανάπτυξη, βασιζόμενος όχι μόνο στη θέληση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στα διδάγματα που έχει φέρει η μέχρι πρότινος αποτυχία, για διάφορους λόγους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκμεταλλευθεί αποδοτικά και παραγωγικά το Γεωθερμικό Πεδίο Πολιχνίτου. Γνωρίζουμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια όχι μόνο δικαιούνται αλλά και επιβάλλεται να συμμετάσχουν οι ζωντανές δυνάμεις του Ιδιωτικού Τομέα σε συνεργασία με τον Δήμο μας”.

Τα πεδία στα οποία μπορεί η εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου να είναι αποδοτική για τον τόπο αλλά και παραγωγική από επενδυτική άποψη είναι οι Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις (χρήση ζεστού νερού για Θερμοκήπια ή χρήση θερμότητας για ξηραντήρια), οι Θερμές Ιαματικές Πηγές στον Πολιχνίτο και το Λισβόρι και η χρήση ζεστού νερού για τη θέρμανση οικισμού/ών.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου καλεί άμεσα σε συζήτηση, που θα αποσκοπεί σε συνεργασία εν όψει της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, όλους τους φορείς ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, σε ένα ή δύο ή και τρία από τα προαναφερθέντα πεδία.

Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή έτσι ώστε να καταλήξει σε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας, το οποίο και θα διαφανεί στο σχήμα που θα πάρει μέρος στον Διαγωνισμό. Στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων είναι όλα τα στοιχεία που διαθέτει ο Δήμος.

Ο Δήμος, στις συζητήσεις αυτές, θα εκτιμήσει την απαιτούμενη εμπειρία, την οικονομική δυνατότητα και τις προοπτικές των προτάσεων που θα κατατεθούν από τους ιδιωτικούς φορείς, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να είναι εφικτή η κατάθεση της καλύτερης δυνατής πρότασης στις 19/05/2021.

Ο Δήμος καλεί μέσα στις επόμενες ημέρες όλους τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με email (στο dimos@mwlesvos.gr) ή και με τηλεφώνημα στο τηλέφωνο : 2253 350 506, υπ’ όψη κ. Δημήτρη Μάντζαρη, μέχρι την Πέμπτη 6/5/2021 ώστε να οριστούν όλες οι συναντήσεις και να ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων μέχρι το πρωί της Τετάρτης 12/05/2021.

“Οι τομείς των Ιαματικών Λουτρών, της Θέρμανσης Οικισμού/ών και της Ανάπτυξης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων πρέπει να είναι υπόθεση πρώτα από όλα της Τοπικής Κοινωνίας και των υγιών Επιχειρηματικών Δυνάμεων της Λέσβου και της χώρας” τονίζει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος