Επαναλειτουργία Μεταφορικής Εταιρείας “Αφοι Κασσουδάκη”

«Επαναλειτούργησε με σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της στις 17/1/2022» η μεταφορική εταιρεία «Αφοί Κασσουδάκη».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Νομού Χίου. Οπως αναφέρει “υπήρξαν συνεχείς διαβουλεύσεις για να φθάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα”. Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα η εταιρεία προχώρησε σε στάση πληρωμών προς τους 230 περίπου εργαζόμενους, όταν από την ΑΑΔΕ υπήρξε κλείδωμα του λογαριασμού της λόγω οφειλών προς το δημόσιο.

«Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε μεταξύ των δυο μερών πλήρης διάλογος και θέληση ώστε να φθάσουμε στο αποτέλεσμα επαναλειτουργίας της επιχείρησης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχαμε την άμεση συμπαράσταση από τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου που μας εκπροσώπησε στην εργατική διαφορά έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας τους», σημειώνει το σωματείο ενώ ευχαριστεί και την ην Επιθεώρηση Εργασίας που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων.

Άλλη εικόνα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Πάντως λίγο νωρίτερα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, προώθησε ανακοίνωση του αντίστοιχου σωματείου Δυτικής Αττικής, που κάνει λόγο για μήνυμα που έλαβαν επιλεκτικά εργαζόμενοι από την Εταιρεία. Στο μήνυμα, σύμφωνα με το Σωματείο, σημειώνεται ότι η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει από τις 17/1/22, και όσοι εργαζόμενοι δεν εμφανιστούν κατά τις δύο πρώτες ημέρες τότε «θα θεωρηθεί οικειοθελής αποχώρηση».

«Μετά από ένα μήνα στην αναμονή οι εργαζόμενοι έχουν πιάσει ή ψάχνουν αλλού δουλειά γιατί οι λογαριασμοί τρέχουν και πρέπει να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους», αναφέρει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής που ζητά
– Να δοθεί πλήρης αποζημίωση απόλυσης σε όλους τους εργαζόμενους.
– Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι όλα τα δεδουλευμένα μεροκάματα.
– Να πληρωθούν οι ημέρες των αδειών που χρωστάει η εργοδοσία.
– Να καταβληθούν όλες οι υπερωρίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος