Δώρο Χριστουγέννων και μέρος μισθού Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους της μεταφορικής εταιρείας “ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.”

Κατέβαλε η μεταφορική εταιρεία “ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ Α.Ε.” το δώρο Χριστουγέννων και μέρος του μισθού του Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους της εταιρείας, όπως ενημερώνουν το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Ν. Χίου και το αντίστοιχο Σωματείο Αττικής- Βοιωτίας.

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Ν. Χίου ευχαριστεί τόσο τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου αλλά και όλους όσοι στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων και τονίζει ότι «οι επαφές θα συνεχιστούν έτσι ώστε να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα και οποιαδήποτε άλλες οφειλές υπάρχουν».
Επισημαίνει όμως ότι «επιθυμητός στόχος είναι η επαναλειτουργία της επιχείρησης ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας

Να σημειώσουμε ότι στην εταιρεία εργάζονται περί τα 230 άτομα, 15 εκ των οποίων στη Χίο.
Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας, ζητά να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρείας.

«Απαιτούμε να πάρει θέση η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας αφού η εταιρία έχει σταματήσει τη λειτουργία της αλλά οι εργαζόμενοι δεν έχουν απολυθεί, δεν έχουν λάβει την αποζημίωση τους, δε μπορούν να πάρουν ούτε το επίδομα ανεργίας και έχουν ακόμα οφειλές σε δεδουλευμένα», αναφέρει.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, που σημειώνει ότι «μερικές μέρες μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα των ανταγωνισμών των μεγάλων εταιριών».

Συνδικαλιστική στήριξη εργαζομένων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί επίσης το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Χίου και την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, να μη δεχτούν καμία συμφωνία χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το ποια είναι τα δικαιώματά τους, και να καλέσουν όλους όσους εργάζονταν στην εταιρία στη Χίο και να τους ενημερώσουν για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν. “Η τριμερής συνάντηση δεν πρέπει να γίνει το όχημα για να παζαρέψουν οι εργαζόμενοι με την εργοδοσία τι θα χάσουν. Καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν συλλογικά ό,τι τους χρωστάνε. Να μην υπογράψουν τίποτα χωρίς να εξασφαλίσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ από αυτά που δικαιούνται. Να μη δεχτούν κούφιες υποσχέσεις από την εταιρία χωρίς να εξασφαλίζουν τα δεδουλευμένα τους. Μαζί με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας απαιτούμε να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τίποτα από αυτά που δικαιούται”, αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος