ΕΟΣ Σάμου: Κέρδισε το πρώτο χρυσό βραβείο της χρονιάς με το Samos Vin Doux

Το πρώτο του βραβείο για το 2022 έλαβε ο ΕΟΣ Σάμου στο διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy, ανεβάζοντας τον αριθμό των διεθνών του διακρίσεων του σε 73. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκεντρώνει συμμετοχές από 41 χώρες, ενώ οι 700 κριτές του είναι κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού.

Σε αυτό το διαγωνισμό το Samos Vin Doux του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 20.250 κρασιά από όλον τον κόσμο. Σημειώνεται ότι, δεν υπάρχει ούτε μία χρονιά κατά την τελευταία τριακονταπεντετία, που αυτό το κρασί να μην έχει πάρει βραβείο σε κάθε διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχει.

Το Samos Vin Doux αποτελεί την ναυαρχίδα των γλυκών κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού. Ως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρετε μετά το φαγητό στους 8-10o C. Τα γλυκά που συνοδεύει καλύτερα είναι τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων, αλλά και τα έντονα κρεμώδη.

Σερβίρετε όμως και πριν το φαγητό ως απεριτίφ ενώ τo πλούσιο σώμα του μπορεί να αποτελέσει επίσης μία καταπληκτική βάση για παρασκευή ξεχωριστών Cocktails.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος