Ενίσχυση 1.785 επιχειρήσεων λόγω πανδημίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στα αποτελέσματα του προγράμματος που αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Γιώργος Πλακωτάρης και το αρμόδιο στέλεχος της Διαχειριστικής Θεολόγος Αθανασέλης.

Συνολικά κατατέθηκαν 3.823 αιτήσεις χρηματοδότησης με προϋπολογισμό 89.904.000 εκ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το αρχικό ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ και από αυτές εγκρίθηκαν οι 1.785 με προϋπολογισμό 40.052.000 εκ. ευρώ. Απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης δικαιολογητικών 332 αιτήσεις, ενώ οι υπόλοιπες 1706 αιτήσεις που βρίσκονται κάτω από την βάση του 21.70, δεν δύναται να χρηματοδοτηθούν λόγω έλλειψης χρημάτων. Μέσα στις επόμενες ημέρες , θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ενστάσεις οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Αμέσως μετά την εξέταση των ενστάσεων θα ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, θα λάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους Περιφερειάρχες ώστε να κατατεθεί από κοινού αίτημα προς την κυβέρνηση να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, λόγω έλλειψης πόρων.

«Το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε στις 30 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, ολοκληρώνεται και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι 1785 επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν.(…)  Είμαστε από τις Περιφέρειες με την χαμηλότερη βάση, έχουμε από τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε και οι επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, να χρηματοδοτηθούν μέσω άλλου προγράμματος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Πλακωτάρης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για 100% πλέον απορρόφηση του ΠΕΠ, στην πιο παραγωγική περίοδο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από πλευράς ένταξης και υλοποίησης συμβάσεων τα τελευταία 20 χρόνια: «Kάναμε τα αδύνατα δυνατά για να μην απορριφθούν αιτήσεις για πολύ τυπικούς λόγους, και καταφέραμε να «σώσουμε» περίπου 40,από τις αρχικές 370 αιτήσεις που μας απέρριψε το Υπουργείο. Έχουμε μπροστά μας πλέον την υλοποίηση και την ένταξη συμβάσεων με εξασφαλισμένες τις χρηματοδοτήσεις . Τέτοια ένταση χρηματοδότησης δεν έχω ξανά δει από το 2001 που βρίσκομαι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όχι μόνο μας έρχονται πολλά χρήματα αλλά τα δεσμεύουμε και τα υλοποιούμε, γεγονός πολύ σημαντικό για τα νησιά μας που περνάνε τόσες δυσκολίες αυτή την περίοδο.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος