Ένα υπαίθριο Μουσείο Απολιθωμάτων “γεννιέται” στη Δυτική Λέσβο (βίντεο)

Nέα ευρήματα αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια των σωστικών ανασκαφών που διενεργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων στην Ελλάδα, τόσο από άποψη έκτασης όσο και από άποψη αριθμού ευρημάτων.

Κατά μήκος του οδικού άξονα θα δημιουργηθούν 15 επισκέψιμες θέσεις απολιθωμάτων που θα συγκροτούν ένα μεγάλο υπαίθριο Μουσείο απολιθωμάτων, μοναδικό στο είδος του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι νέες απολιθωματοφόρες θέσεις βρίσκονται στην περιοχή του Ακρόχειρα, κοντά στο Σίγρι, και περιλαμβάνουν σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, εντυπωσιακούς κορμούς δένδρων. Έχουν εντοπισθεί περισσότερα από 60 είδη δένδρων, σεκόιες, πευκίδες, κυπαρίσσια, βαλανιδιές, καρυδιές, δαφνίδες, κανελόδενδρα, πλατάνια, σκλήθρα, φοίνικες και μπανανόδενδρα.
Ένα υπαίθριο Μουσείο Απολιθωμάτων “γεννιέται” στη Δυτική Λέσβο (βίντεο)
Ειδικότερα εντοπίσθηκε μεγάλο απολιθωμένο δένδρο που διατηρήθηκε ακέραιο με τα κλαδιά και τις ρίζες του. Πρόκειται για σπανιότατο εύρημα καθώς είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται απολιθωμένο δένδρο με τα κλαδιά του και τις ρίζες του.
Ένα υπαίθριο Μουσείο Απολιθωμάτων “γεννιέται” στη Δυτική Λέσβο (βίντεο)Σε μια ακόμη εντυπωσιακή απολιθωματοφόρα θέση, αποκαλύφθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, εντυπωσιακοί κορμοί μικρών και μεγάλων δένδρων που βρίσκονται τοποθετημένοι σε διαδοχικά επίπεδα, ο ένας πάνω στον άλλον, σε έκταση λίγων τετραγωνικών μέτρων.
Ένα υπαίθριο Μουσείο Απολιθωμάτων “γεννιέται” στη Δυτική Λέσβο (βίντεο)Η συγκεκριμένη ανασκαφή συνεχίζεται και αναμένεται να αποκαλυφθούν πλήρως και νέοι απολιθωμένοι κορμοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος