Έκτακτη σύσκεψη για τις φωτιές από το Συντονιστικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (audio)

Εν όψει των δύσκολων ημερών με υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς και ακραίων φυσικών φαινομένων σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. συγκλήθηκε  εκτάκτως, την Παρασκευή 6 Αυγούστου, στα γραφεία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας με Τηλεδιάσκεψη υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Πανάγου Κουφέλου, με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά, του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριου Παπαϊωάννου και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.

Στη διάρκεια της Σύσκεψης εξετάσθηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων στη Πολιτική Προστασία και τα επί μέρους ζητήματα που προέκυψαν , λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που συνθέτουν τις εξελίξεις για πιθανά συμβάντα με ένταση, που όλοι, όπως τόνισε ο κ. Κουφέλος, απευχόμαστε.

Προτεραιότητα όλων σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έγιναν , είναι ο Συντονισμός, Επιτήρηση , η Προστασία, η εφαρμογή και τήρηση όλων των σχεδιασμών στο Πεδίο αν προκύψει η ανάγκη αντιμετώπισης μιας «κρίσης».

Αμέσως μετά το τέλος της Σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος δήλωσε σχετικά: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε η ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Π.Ε. Λέσβου και οι λεπτομερείς ενέργειες που προβλέπονται σε περίπτωση αντιμετώπισης των φαινομένων που όλοι ευχόμαστε να μη συμβούν. Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τελεί υπό εγρήγορση και ετοιμότητα σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς σε Κεντρικό επίπεδο και επίπεδο Περιφέρειας. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και Περιαστικά Άλση, με την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη και αποφυγή κάθε συμβάντος. Καλούμε όλους τους πολίτες σε εγρήγορση, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στη διάρκεια εκδήλωσης έντονων φαινομένων , ή εργασίες που δύνανται να προκαλέσουν πυρκαγιά.»

Αναλυτικότερα στη σύσκεψη εκτός από τους προαναφερόμενους εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών πήραν μέρος, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Μυτιλήνης Φραντζέσκος Μιχάλης και Δυτικής Λέσβου Αξής Ανδρέας, Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γεώργιος Φλώρος, Εκπρόσωπος της 98 ΑΔΤΕ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ντουρουντούς Ελευθέριος, Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Β. Αιγαίου Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Λέσβου Κυπριωτέλλης Πσαναγιώτης ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βαζούρας Ηλίας, εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου ο Υπολιμενάρχης Δημήτριος Μάγειρας, , εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών ο Νικόλαος Καρασάββας, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ο Διευθυντής Μαλλιαρός Δημήτριος και ο Πατσέλλης Ιωάννης , από την Αερολέσχη Μυτιλήνης ο κ. Ζυγομαλάς Αδαμάντιος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Καυλακώνης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος των Εθελοντών πυροσβεστών Παναγιώτης Καμπάς ,η Προϊσταμένη τμήματος Συγκοινωνιών και Τεχνικών Έργων Σαραντινού Αγγελική, η Δασονόμος Κλαδίτου Ζαχάρω και το Δήμο Μυτιλήνης κα Μαλαμά Πελαγία , από την Ε.Ο.Δ. Λέσβου ο κ. Ασμάνης Βασιλειος.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος