Ε.Κ. Σάμου: Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα νοσοκομεία

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα Νοσοκομεία και γενικότερα για τη λειτουργία του ΕΣΥ ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία και φορείς των νησιών του νομού, να καταγγείλουν το νομοσχέδιο “το οποίο προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και  αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και την είσοδο στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών με part-time απασχόληση τρεις φορές την εβδομάδα”.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ειδικότερα για τις νησιωτικές περιοχές όπως η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι όπου οι δημόσιες δομές υγείας έχουν φτάσει σε άθλια επίπεδα λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης, όπως αναφέρουν.

Εξάλλου με παρέμβαση της στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου η δημοτική παράταξη Λαϊκή συσπείρωση ζήτησε την καταδίκη του σχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Η Δημοτική Παράταξη στη σχετική παρέμβαση αναφέρθηκε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η οποία όπως τόνισε συνεχώς χειροτερεύει ενώ “η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας βρίσκεται στο κόκκινο “. Ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των ιατρών με αναγνώριση των επιμέρους εξειδικεύσεων τους και ζήτησε να καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ το σύνολο των δαπανών για τις εξετάσεις των νοσηλευόμενων, που γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα εκτός του νοσοκομείου. Τέλος η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ανατολικής Σάμου κατήγγειλε το νομοσχέδιο και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσει την απόσυρση του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος