Επιστολή του Επάρχου Ικαρίας και Φούρνων κ. Π. Γενούζου εστάλη στις 21 Μαίου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τις εταιρίες Hellenic Seaways και Blue Star Ferries όπου αναφέρεται στον σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.
«Οι εξελίξεις στο χώρο των ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στα νησιά Ικαρία, Φούρνοι και Σάμο, και η πρόθεση αυτών να επανασχεδιάσουν τα δρομολόγια τους κατά τους θερινούς μήνες με αλλαγή δρομολογίων ή/και δρομολόγηση πλοίων χαμηλότερης δυναμικότητας (ως προς τον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών και οχημάτων) από το περυσινό δρομολόγιο, έχουν προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους.

Ιδιαίτερα για την Ικαρία, όπου το έντονο ανάγλυφο και το ορεινό και παλαιό οδικό δίκτυο χωρίζει το νησί σε βόρειο και νότιο τμήμα, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση πρέπει να είναι επαρκής και στα δύο τμήματα.
Για το σύμπλεγμα των Φούρνων, η τακτική και επαρκής ακτοπλοϊκή διασύνδεση είναι ουσιώδης όχι μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους , αλλά και για εθνικούς.
Από την εμπειρία μας ως κάτοικοι και λαμβάνοντας υπόψη την ετησίως αυξανόμενη κίνηση επιβατών και οχημάτων (επιβατικών και φορτηγών) κατά τους θερινούς μήνες κυρίως, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του έτους, θεωρούμε ότι η κάλυψη των αναγκών των νησιών μας μπορεί να γίνει μόνο με επαρκούς δυναμικότητας πλοία και με τουλάχιστον 3-4 δρομολόγια ανά λιμάνι και ανά εβδομάδα.
Εκτιμώντας ότι πρώτιστο μέλημα τόσο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και των ακτοπλοϊκών εταιριών είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου και ζητώντας την κατανόηση στους προβληματισμούς και τις αγωνίες των κατοίκων, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τους σχεδιασμούς που αφορούν την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με τον Πειραιά καθώς και με άλλα νησιά, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής εξυπηρέτηση επιβατών και οχημάτων».
Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος