Χίος: Σύμβαση για την επέκταση του αεροδρομίου ΟΜΗΡΟΣ

Ενα σημαντικό στοιχείο που αφορά το έργο επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου σημειώθηκε με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της τεχνικής εταιρείας «Πυλώνας» και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Με το έργο αυτό θα προχωρήσει ο καθαρισμός και η περίφραξη της απαλλοτριωμένης έκτασης στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου, που αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και τη δημιουργία μελλοντικά ζώνης ασφαλείας (ClearWay).

Προς το τέλος της εβδομάδας θα γίνει επίσκεψη της επιβλέπουσας αρχής, που είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου θα συναντηθεί με τον ανάδοχο του έργου και παράλληλα θα εξεταστεί η απομάκρυνση των δικτύων κοινής ωφελείας, σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΝΧ τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χίου σημειώνεται ότι «το ελληνικό κράτος ανέλαβε επιτέλους την ευθύνη του για τον καθαρισμό και την περίφραξη της  απαλλοτριωμένης έκτασης» ενώ κάνει γνωστό ότι «ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον ανάδοχο του έργου, για το οποίο έχει δοθεί μια μεγάλη μάχη με επανειλημμένες παραστάσεις σε υπουργούς και υπηρεσίες, έως και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο Δήμαρχος μετέφερε στον ανάδοχο ότι ο Δήμος της Χίου είναι έτοιμος να βοηθήσει από την πλευρά του όπου χρειαστεί, ενώ η ΔΕΥΑΝΧ είναι ήδη έτοιμη να κάνει το τμήμα που την αφορά σε σχέση με τα δίκτυά της».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος