Χίος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο από ναυάγιο

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Γρίδια, νότια- νοτιοανατολικά της Χίου, για τον εντοπισμό ενός αγνοουμένου από το ναυάγιο λέμβου πρωϊνές ώρες Τρίτης, 26/10, που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στη Χίο.
Από το ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 2 κοριτσάκια και 2 γυναίκες, ενώ διασώθηκαν 22 άτομα. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας της Λευκωνιάς, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σε ανακοίνωσή του για το ναυάγιο, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης σημειώνει: «Το χθεσινό ναυάγιο της λέμβου ανοιχτά της Χίου υπενθυμίζει για άλλη μια φορά την τραγική πραγματικότητα της προσφυγιάς. Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον πνιγμό τριών παιδιών και μιας γυναίκας.
Τούτη την ώρα, από σεβασμό στη μνήμη τους, δεν θα μιλήσουμε για τις πολιτικές διαστάσεις του γεγονότος, αντίθετα δηλαδή από την προσπάθεια εργαλειοποίησης στην οποία, δυστυχώς, προέβη ο κ. Μηταράκης.
Οφείλουμε, όμως, να ζητήσουμε την παροχή επαρκών διευκρινήσεων και τη δημοσιοποίηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυάγιο και εξελίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης από τα σκάφη του Λιμενικού», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Ανακοίνωση ΚΚΕ

«… Αποδεικνύεται ότι η μείωση των προσφυγικών ροών, για την οποία κομπάζει προκλητικά η κυβέρνηση της ΝΔ όλη αυτή την περίοδο, είναι το αποτέλεσμα της άγριας καταστολής στα σύνορα και των βίαιων επαναπροωθήσεων που επιβάλλουν η πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων και περιγράφονται στην κατάπτυστη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016, που υπογράφηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Το σημερινό ναυάγιο φωτίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τον επικίνδυνο χαρακτήρα της ρητορικής της κυβέρνησης, ότι προσπαθεί τάχα να αντιμετωπίσει την “παράνομη μετανάστευση” και τα “κυκλώματα των λαθροδιακινητών”, σημειώνει το ΚΚΕ που συνεχίζει:
«…Τα κυκλώματα αυτά δεν θα είχαν ρόλο και θέση εάν υπήρχε η πραγματική προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, χωρίς απελάσεις και υπερδομές – φυλακές».

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δ. Χίου
«… Ως λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το νέο έγκλημα σε βάρος των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και καλούμε το χιώτικο λαό να αποτρέψει τα σχέδια εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων στο νησί, να παλέψει για να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και μεταφοράς τους στις χώρες προορισμού τους», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος