Χίος: Συγκίνηση για το Βασίλη Σεβαστή στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες

Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η έναρξη των 32ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (9/10/21) στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.
Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή. Ο πρώην πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ έφυγε πριν από έξι μήνες από τη ζωή χτυπημένος από τον covid-19.

“Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε τους αγώνες στον πατέρα μου, είμαι χαρούμενη γι΄ αυτό. Ο μπαμπάς μου αγαπούσε τον στίβο, τους αθλητές, τα σωματεία”, είπε η κόρη του Αφροδίτη Σεβαστή. Η οποία και παρέλαβε από τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τιμητική πλακέτα. Ως φόρο τιμής για την προσφορά του πατέρα της στον αθλητισμό.

“Τον Βασίλη Σεβαστή τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια. Συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί σε διάφορες διοργανώσεις. Αναγνώρισα από την αρχή το πάθος και την αγάπη του για τον στίβο και τον αθλητισμό”, είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Γιώργος Ρούσσος πρόεδρος της Ένωσης Καζώνης Κάλυμνος 2000 και προσωπικός φίλος του Βασίλη Σεβαστή μίλησε για τον αθλητή και άνθρωπο Σεβαστή.
Ο κ. Ρούσσος έκανε αναδρομή της πορείας του από την εποχή που ήταν αθλητής στην Κάλυμνο. Μέχρι και τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στην ηγετικές θέσεις στον ΣΕΓΑΣ.

Σοφία Σακοράφα: Οι μόνοι εξοπλισμοί να είναι για αθλητισμό και πολιτισμό

“Εμείς όλοι οι αθλητές και παράγοντες που υπηρετούμε τις παγκόσμιες διαχρονικές αξίες του ολυμπισμού θέλουμε ένα Αιγαίο όπου οι μόνοι εξοπλισμοί θα είναι για τα στάδια και τον πολιτισμό. Ένα Αιγαίο όπου οι αγώνες και οι ανταγωνισμοί θα είναι για το ωραίο το μεγάλο και το αληθινό.
Θέλουμε ένα Αιγαίο όπου τα μόνο πλοία που θα πλέουν θα είναι γεμάτα νιάτα χαρά και όνειρα σαν και αυτά που ήρθαν σήμερα εδώ στην όμορφη Χίο… Και η παρουσία όλων μας εδώ είναι ίσως το καλύτερο μνημόσυνο σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο στίβο και τον αθλητισμό. Που ονειρεύτηκε και έκανε πράξη τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Τιμούμε τον Βασίλη Σεβαστή για την διαχρονική του προσφορά. Καλό αγώνα σε όλες και όλους και κυρίως διασκεδάστε τους αγώνες”, ήταν τα λόγια της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Την κα Σακοράφα, τίμησαν οι τέσσερις πρόεδροι των ΕΑΣ του Αιγαίου.
Χίος: Συγκίνηση για το Βασίλη Σεβαστή στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ με εκπροσώπους των σωματείων του Αιγαίου.
Συμμετείχαν επίσης οι: Γιώργος Γιατρουδάκης- γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης- αντιπρόεδρος, Κώστας Τριαντάφυλλος και Βούλα Παχατουρίδου- μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και οι πρόεδροι των ΕΑΣ του Αιγαίου.

Τέλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Περιφέρεια Β. Αιγαίου με την “Κιβωτό του Κόσμου”, η Σοφία Σακοράφα είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την ανάγκη στήριξης των παιδιών που το έχουν ανάγκη.
Δήλωσε μάλιστα πως θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ την ένταξη της Κιβωτού του Κόσμου, στο κοινωνικό πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος