Χίος: 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες, αποτελέσματα και μετάλλια

Με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών και αθλητριών από 42 σωματεία του Αιγαίου και 16 νησιά, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (9-10 Οκτωβρίου) οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στη Χίο. Αγώνες που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, πρώην Προέδρου του ΣΕΓΑΣ.

Το τέλος των αγώνων βρήκε τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα νησιά του Αιγαίου με χαμόγελα ικανοποίησης, για τη συμμετοχή τους σε ένα γεγονός με αθλητικό και κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ σήμανε και την έναρξη της γιορτής στο στάδιο της Χίου. Ικαριώτικα, Χιώτικα και όλα τα νησιώτικα ακούσματα ένωσαν αθλητές, αθλήτριες, κριτές, εθελοντές, εκπροσώπους των σωματείων.

Χίος: 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες, αποτελέσματα και μετάλλια
Παρουσίες επισήμων
Τους αγώνες διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Χίου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Χαιρετισμό απηύθυναν στην έναρξη των αγώνων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου Δημήτρης Κάβουρας, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης .

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, στην τελετή λήξης έδωσε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, το αναμνηστικό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, θέλοντας να την τιμήσει για την προσφορά της στον ιστορικό θεσμό. Παράλληλα παρέδωσε τη σημαία των αγώνων, στη Λήμνο, εκεί όπου θα γίνει η διοργάνωση του 2022.
Αγωνίσματα
Στην δεύτερη ημέρα των αγώνων, ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) και ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδου) πήγαν μαζί στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας των 3.000 μ. με τον Μαγγίνα να τερματίζει τελικά νικητής με 8.39.95 και τον Μερούση να ακολουθεί με 8.54.26. Η τρίτη θέση πήγε στον έφηβο Ανδρέα Έλληνα (Ενωση Καζώνης Κάλυμνος 2000), που πέτυχε 9.53.87. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της 14χρονης Παρασκευής Γαλανού (ΑΟ Ρόδου η Καλλιπάτειρα), που διένυσε τα 150 μ. σε 19.96 (-0,6), αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
ΠΗΓΗ- ΦΩΤΟ: segas.gr/h6>
32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ_-ΜΕΤΑΛΛΙΑ_ΣΩΜ_ΧΙΟΣ_2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος