Χίος: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Μηταράκη- Μιχαηλίδη για τη λειτουργία Νοσοκομείου

Συνεχίστηκε με νέα σειρά ανακοινώσεων η αντιπαράθεση στα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Χίου, μεταξύ του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και του πολιτικού γραφείου του υπουργού Μετανάστευσης και βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη.
Μετά την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Μηταράκη, που έκανε λόγο “για εμβολιασμό με fake news” από πλευράς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση ότι «στο Νοσοκομείο της Χίου δεν έχει υπάρξει καμία αναστολή των εξωτερικών ιατρείων», ο κ. Μιχαηλίδης επανήλθε, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου Χίου (με Αριθμό Πρωτοκόλλου 667/14-5-21).

Χίος: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση Μηταράκη- Μιχαηλίδη για τη λειτουργία Νοσοκομείου Στο έγγραφο αναφέρεται, ότι με απόφαση της Διοικήτριας του νοσοκομείου προχωρεί στην «αναστολή λειτουργίας του Πνευμονολογικού και Νευρολογικού Ιατρείου στα Τακτικά εξωτερικά Ιατρεία από 17/5/21 και για χρονικό διάστημα που αυτό κρίνεται απαραίτητο στα πλαίσια της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού και τη μετατροπή των ανωτέρω Ιατρείων σε Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Χίου “Σκυλίτσειο”».
«Τα ψέματα του κ. Φιλόδωρου Βιττέλα έχουν κοντά πόδια. Επισυνάπτεται η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου για αναστολή των εξωτερικών ιατρείων», σημείωνε στο σχόλιο του ο κ. Μιχαηλίδης αναφερόμενος στον υπεύθυνο του γραφείου του κ. Μηταράκη.

Απάντηση Πολιτικού Γραφείου Ν. Μηταράκη

Λίγο αργότερα το πολιτικό γραφείο του κ. Μηταράκη, απάντησε δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο με τον ίδιο ακριβώς αριθμό πρωτοκόλλου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ_667 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, όπου η διοίκηση «αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας του Νευρολογικού Ιατρείου στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία από 17/5/21… Τα νευρολογικά περιστατικά θα εξετάζονται σε άλλο χώρο- ιατρείου των εξωτερικών ιατρείων ανάλογα τις ανάγκες…».

«Ο κ. Μιχαηλίδης συνεχίζει να παραμένει ανενημέρωτος και να δημιουργεί ένταση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της υγείας των Χιωτών, δημοσιεύοντας επιλεκτικά όσα τον εξυπηρετούν για να ασκήσει τη μικροπολιτική που επιθυμεί», σημειώνεται σε γραπτή απάντηση, στην οποία χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Μιχαηλίδη «αδιάβαστο και αγενή».
«Κύριε Μιχαηλίδη, οφείλετε μία συγγνώμη, όχι μόνο στους Χιώτες, όχι μόνο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και στους ίδιους σας τους συναδέλφους και όλο το υγειονομικό προσωπικό, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα.
Καλό θα ήταν, λοιπόν, την επόμενη φορά να σκεφτείτε πιο σοβαρά που ασκείτε πολιτική, μιας και η υγεία αποτελεί πολύτιμο αγαθό για όλους μας, και όχι αντικείμενο μικροπολιτικής», καταλήγει το Πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη.

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ
Μέχρι τώρα η Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου δεν έχει πάρει θέση στο συγκεκριμένο θέμα.
Πάντως η κόντρα συνεχίζεται αφού με ανακοίνωσή της η Θεματική Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, καταγγέλλει, ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου Χίου προχωρεί σε «προκαταρκτική εξέταση σε οκτώ στελέχη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και στελέχη πρώην και νυν της Διοικητικής Υπηρεσίας μέλη του ΣΕΣΝΟΧ με προφανή σκοπό, τον εκφοβισμό και τη λογοκρισία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος