Αντιπαράθεση Α. Μιχαηλίδη – Ν. Μηταράκη για την λειτουργία του Νοσοκομείου στη Χίο

“Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου έχει αναστείλει από 17 Μαΐου την λειτουργία του Πνευμονολογικού και Νευρολογικού εξωτερικού ιατρείου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ότι αναβάλλονται ραντεβού και του Καρδιολογικού ιατρείου”, αναφέρει σε χθεσινή δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
“Όλα αυτά συμβαίνουν για να εξοικονομηθεί νοσηλευτικό προσωπικό και να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές, που λειτουργούν στο νοσοκομείο. Αυτή η κυβερνητική εντολή λειτουργεί εις βάρος της προστασίας της υγείας των πολιτών και αποτελεί μια ακόμα επιζήμια και λανθασμένη επιλογή”, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης και καλεί τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις του για αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.
Προτείνει επίσης “να λειτουργήσουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές εκτός νοσοκομείου, με πρόσληψη του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού και όχι με ανακύκλωση του ήδη καταπονημένου υπάρχοντος”.

Για fake news κάνει λόγο ο Ν. Μηταράκης

“Ο κυβερνητικός σχεδιασμός «Γαλάζια Ελευθερία» προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς. Στη Χίο εμβολιάζονται καθημερινά περίπου 800 άτομα, ενώ συνολικά έχουν εμβολιαστεί (μέχρι τέλος Μαΐου) 25.605 πολίτες”, σχολιάζει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου και υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.
Κατηγορεί δε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΕ Χίου του κόμματός του, πως “εμβολιάζουν με “FakeNews” την τοπική κοινωνία”.

Το πολιτικό γραφείο του κ. Μηταράκη σημειώνει:

“Το νησί μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ποσοστού εμβολιασμών του πληθυσμού του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ο στόχος προς την ανοσία και την επιστροφή στην κανονικότητα προχωράει με τις 10 εμβολιαστικές γραμμές, που λειτουργούν καθημερινά στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας Καρδαμύλων, Πυργίου και Χίου. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν την ψυχή τους για την υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις, χωρίς αφενός τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση όπως αρμόζει σε ένα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και αφετέρου δίνοντας μια εικόνα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου, όχι μόνο δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες, αλλά υποβαθμίζει παράλληλα και το έργο της Διοίκησης και του υγειονομικού προσωπικού στο σύνολο του”.

 Τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν κανονικά

“Το τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν γίνει 10.000 προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, από τις οποίες οι 4.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός θα μονιμοποιηθούν σύντομα. Στο Νοσοκομείο της Χίου δεν έχει υπάρξει καμία αναστολή των εξωτερικών ιατρείων. Όλα τα εξωτερικά ιατρεία και τα ραντεβού λειτουργούν και πραγματοποιούνται κανονικά. Ο κ. Μιχαηλίδης καλό θα ήταν να διασταυρώνει τις πηγές του πριν κατηγορήσει τους δημόσιους λειτουργούς που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για Ελευθερία”, καταλήγει το δελτίο τύπου από το πολιτικό γραφείο του Ν. Μηταράκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ