Χίος: Σχεδόν έτοιμη η μονάδα χημειοθεραπείας αλλά χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό (video)

Ετοιμη θα είναι σε λίγο καιρό η μονάδα χημειοθεραπείας στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης και στη Χίο για τα θέματα της υγείας, το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) Γιάννης Κουτσοδόντης μετέφερε αυτή την ευχάριστη είδηση, μαζί με τα αιτήματα του Σωματείου για ενίσχυση σε προσωπικό.
«Το σωματείο είχε οραματιστεί τη Μονάδα Χημειοθεραπείας το 2004 και την είχε ζητήσει. 20 χρόνια περίπου μετά υλοποιείται», σημείωσε, τονίζοντας ότι γίνεται κυρίως με δωρεές (με τελευταία του Μητροπολίτη Χίου) και με χρήματα από την περιουσία του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.

Τόνισε όμως και τις ελλείψεις σε προσωπικό λέγοντας ότι «θα λειτουργήσει με το υπάρχον προσωπικό. Διότι προσλήψεις δεν έχουν γίνει και για να λειτουργήσει σωστά και να ενισχυθεί το Νοσοκομείο». Ο Γιάννης Κουτσοδόντης επισήμανε και την ανάγκη να στελεχωθεί το νοσοκομείο με ογκολόγο. Αγωνία του ΣΕΣΝΟΧ και με τους συναδέλφους τους οι συμβάσεις των οποίων λήγουν Φεβρουάριο και Μάρτιο και που δεν ξέρουν ακόμα αν ανανεωθούν.

Φορείς για στήριξη του ΕΣΥ
Τη στήριξή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μαζί και την ανάγκη για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση των υγειονομικών.
Καλώντας τους πολίτες σε αγώνες για την υγεία, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας σημείωσε ότι οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα αν συμμετέχει ο λαός.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησαν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χίου Νατάσα Διακορώνα, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου Αγγελίνα Σκουφάλου, τονίζοντας το θέμα των ελέγχων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ο Δημήτρης Λαβατσής μετέφερε τη δική του προσωπική μαρτυρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος