Με δωρεά από τη Μητρόπολη Χίου ολοκληρώνεται η Μονάδα χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο

Την άμεση παρέμβαση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Μάρκου, προκάλεσε η έκκληση της πρόεδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ», Τούλας Βογιατζή- Μπατσούκα, σχετικά με την ανάγκη εξεύρεσης 15.000 ΕΥΡΩ για την αποπεράτωση της μονάδας χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Με δωρεά από τη Μητρόπολη Χίου ολοκληρώνεται η Μονάδα χημειοθεραπείας στο νοσοκομείοΌπως μας δήλωσε ο κ. Μάρκος, η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, μέσω του Ταμείου Αντιφυματικού Αγώνα θα καλύψει εξ’ ολοκλήρου το ποσό, από 12.000 έως 15.000 ευρώ που απαιτούνται για να αποπερατωθεί η μονάδα χημειοθεραπείας.

Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν τόσο η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη, όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών.
“Η συνεισφορά αυτή συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Και στέκεται αρωγός στην ενίσχυση της περίθαλψης των καρκινοπαθών ασθενών. Περιφρουρώντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Νησιού μας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Θα είναι έτοιμη τα Χριστούγεννα

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει η κάλυψη του δαπέδου στην υπό κατασκευή μονάδα (ωφέλιμου εμβαδού 160 τ.μ.) με το ειδικό πλαστικό. Έτσι αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες. Οπότε σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, που έχει αναλάβει το έργο, θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Στην ουσία θα δημιουργηθεί Τμήμα Ημερήσιας Φροντίδας, σύμφωνα με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, όπου μέσα σε αυτό θα λειτουργεί η μονάδα χημειοθεραπείας, θα νοσηλεύονται αιματολογικοί ασθενείς και ασθενείς βραχείας νοσηλείας.

Μέχρι τώρα έχει ήδη υπάρξει χρηματοδότηση από το Νοσοκομείο αλλά και ιδιώτες ύψους 40.000 ευρώ. Αλλά αν δεν υπήρχε η χρηματοδότηση από το Μητροπολίτη Χίου τότε η ολοκλήρωση θα γινόταν τον επόμενο χρόνο, με χρηματοδότηση από το νέο προϋπολογισμό, και ως τότε θα αναγκάζονταν οι καρκινοπαθείς της Χίου να υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες εντός προκάτ. Αφού εκεί μεταφέρθηκε η θεραπεία όταν χρειάστηκε ο θάλαμος να χρησιμοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί εκ νέου θέση ογκολόγου, οι προηγούμενες προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες, ενώ το νέο Τμήμα θα στελεχωθεί και με νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος