Χίος: Πιστώσεις το Σεπτέμβριο ’21 για να προχωρήσει το φράγμα Κόρης Γεφύρι

Με τη διαβεβαίωση ότι “από το Σεπτέμβριο 2021 πρόκειται να εξασφαλισθούν οι πιστώσεις,
ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και απαιτούμενες μελέτες ελέγχου με στόχο την ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι ως το τέλος του 2022 με αρχές του 2023”, κατέληξε η τεχνική σύσκεψη, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Γεώργιος Γκαζέτας, οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου.
Παράλληλα, στη σύσκεψη συμμετείχαν Τεχνικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Υπουργείου αλλά και εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι κατά την επίσκεψη τού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού στη Χίο, τον περασμένο Ιούλιο, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.
Μάλιστα ο υπουργός είχε σημειώσει πως «η έκθεση (σ.σ. του ΕΜΠ) αποτυπώνει τα προβλήματα, τα προβλήματα θα διορθωθούν και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί το έργο».

Ετσι μετά την ανάλυση που έκανε στη σύσκεψη ο Καθηγητής κ. Γκαζέτας που έχει κάνει και τη σχετική μελέτη, αποφασίστηκε ότι «από το Σεπτέμβριο 2021 πρόκειται να εξασφαλισθούν οι πιστώσεις».
Στοιχείο απαραίτητο ώστε να ολοκληρωθεί το έργο του φράγματος (στη φωτογραφία πίσω από το Κόρης Γεφύρι) που η πρώτη δημοπράτησή του έγινε το 2004 αλλά παρόλες τις… θυσίες δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος