Διαβεβαίωση ότι “στεριώνει” το φράγμα Κόρης Γεφύρι- επίσκεψη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη της Χίου και την ευρύτερη περιοχή, το φράγμα Κόρης Γεφύρι˙ που αναμένεται να δώσει λύσεις καταρχήν στο αρδευτικό και κατά δεύτερον στο υδρευτικό πρόβλημα, μπαίνει σε μία νέα φάση.
Κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού στη Χίο και τη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τα στελέχη της Περιφέρειας καθώς και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου- βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Διαβεβαίωση ότι “στεριώνει” το φράγμα Κόρης Γεφύρι- επίσκεψη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός με φόντο το “Κόρης Γεφύρι” από όπου και το όνομα του φράγματος

«Με βάση όλα τα δεδομένα που έχουμε, οραματιζόμαστε να έχει ολοκληρωθεί το 2023», σημείωσε ο κ. Λιβανός. Σχετικά με τη σταθερότητα και την στατικότητα του φράγματος, που αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης ομάδας από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θα υλοποιηθεί».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την επίσκεψή του στο φράγμα που εδώ και 8 χρόνια περίπου παραμένει ημιτελές και ενώ είχε δημοπρατηθεί το 2004, σημείωσε πως «η έκθεση (σ.σ. του ΕΜΠ) αποτυπώνει τα προβλήματα, τα προβλήματα θα διορθωθούν και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί το έργο.

“Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι στατικώς επαρκές”

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος στα τέλη Ιουνίου καλούσε το υπουργείο να απαντήσει τι θα κάνει με τη μελέτη της Επιστημονικής Ομάδας του ΕΜΠ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση.
«Αντελήφθην από τη σύσκεψη και τις συνεντεύξεις ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το φράγμα είναι στατικώς επαρκές και το κύριο πρόβλημα για να τελειώσει το φράγμα είναι να αντέχει ο κορμός όταν δεχτεί τις πιέσεις του νερού. Κατάλαβα ότι η Κυβέρνηση θεωρεί, η οποία και είναι η μόνη υπεύθυνη, ότι είναι στατικώς επαρκές και το επόμενο 8μηνο θα αφιερωθεί στο να γίνουν οι κοστολογήσεις και οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες για το φράγμα», σημείωσε.
Διαβεβαίωση ότι “στεριώνει” το φράγμα Κόρης Γεφύρι- επίσκεψη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ν. Μηταράκης: 4 βήματα μέχρι το 2023
Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και επανέλαβε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν πλέον 4 διακριτές φάσεις, που είναι η κοστολόγηση των επιπλέον εργασιών που πρέπει να γίνουν, η έγκριση της χρηματοδότησης που ήδη έχει γίνει η πρώτη συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης, η εκτέλεση των επιπλέον ενεργειών και η ολοκλήρωση του αρχικού έργου.
Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης διαβεβαίωσε πως ο Δήμος έχει σχεδόν ολοκληρώσει το δίκτυο άρδευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος