Χίος: Παρέμβαση σωματείου εμποροϋπαλλήλων σε Επιθεώρηση Εργασίας για κρούσματα κορονοϊού σε σούπερ- μάρκετ (VIDEO)

Διπλή παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας πραγματοποίησε χθες το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, παράλληλα με κινητοποίηση έξω από κατάστημα πολευθνικής εταιρείας σούπερ μάρκετ, ζητώντας την πραγματοποίηση ελέγχου στο κατάστημα LIDL, ύστερα από τα τουλάχιστον 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.
Σήμερα το πρωί το Σωματείο είχε εκ νέου επικοινωνία με τις υπηρεσίες, που δεσμεύτηκαν πως παρά το φόρτο εργασίας τους θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα ελέγχους στο κατάστημα.
«Οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις του Σωματείου μας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Θα ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς, καλώντας τους μαζί με το Σωματείο να βάλουν φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας, η οποία πάτα στον “αέρα” που παίρνει από την κυβερνητική πολιτική. Υπόλογες είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις και για τη συνειδητή αποδυνάμωση και τις μεγάλες ελλείψεις των ελεγκτικών μηχανισμών, που δεν φτάνουν για να καλύψουν τους χώρους δουλειάς του νησιού», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.
Εν τω μεταξύ χθες, Τρίτη 23/2, το Σωματείο δια του προέδρου του Άρη Μιχαλάκη εξέφρασε την συμπαράστασή του, στον αγώνα των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία.
Παράλληλα κατήγγειλε πολυεθνική εταιρεία σούπερ μάρκετ που την επομένη, που βρέθηκαν θετικά 5 εργαζόμενοι στον covid 19, το κατάστημα άνοιξε, σημειώνοντας ότι έπρεπε να παραμείνει κλειστό και να πραγματοποιηθούν επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό για την ασφάλεια όλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος