Χίος: Νυκτερινά επεισόδια εντός του καταυλισμού της Σούδας

Ο αναβρασμός που από το μεσημέρι επικρατούσε στον καταυλισμό της Σούδας, αλλά που οι ίδιοι οι πρόσφυγες φρόντισαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα συνεχίστηκε και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με περιορισμένα επεισόδια μεταξύ Αλγερινών και Σύριων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προσπάθειες αλγερινών να δημιουργήσουν προβλήματα στον καταυλισμό (που ήδη είχε ταλαιπωρηθεί από τη μεσημεριανή βροχή), Σύριοι προσπάθησαν να τους αντιμετωπίσουν.

Μάλιστα οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν όταν είδαν ότι τα επεισόδια κινδύνευαν να επεκταθούν και οικογένειες, όπως και μητέρες με παιδιά έφευγαν από τη δυτική είσοδο του Κέντρου (προς την οδό Γένοβας).

Έντονη κινητικότητα ειδικά επί της οδού Καλουτά και με εμφανή την παρουσία της αστυνομίας, μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ παρέμειναν στο χώρο του καταυλισμού οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν 11 συλλήψεις ατόμων που πρωτοστατούσαν στα επεισόδια. Επίσης κλήθηκε το ασθενοφόρο, χωρίς όμως να μεταφερθεί κάποιος στο νοσοκομείο (τουλάχιστον με το ΕΚΑΒ). Καταγράφεται τέλος ένα αυτοκίνητο όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο της Ιχθυόσκαλας και εντοπίστηκε ο δράστης.

Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι ξεκίνησε η απομάκρυνση κυρίως των οικογενειών από τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ, σε μια προσπάθεια να κλείσει η δομή που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο Χίου και δεν πληροί στο ελάχιστο τις συνθήκες διαβίωσης.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος