Χίος: Κριτική Γ. Κλιαμενάκη για απευθείας ανάθεση μελέτης για καταφύγιο αδέσποτων ζώων από το Δήμο

Μεγάλη καθυστέρηση στην αξιοποίηση του σχετικού κονδυλίου, που οδήγησε σε απευθείας ανάθεση της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης για το Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή Χίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κλιαμενάκης.


Όπως σημειώνει με ενέργειες δικές του, όταν ήταν αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τα θέματα των αδέσποτων ζώων, το Νοέμβριο του 2019, είχε ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» που είχε καταληκτική ημερομηνία έργου την 31/12/2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Κλιαμενάκης, έγινε καθυστερημένα η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου (στις 5 Ιουλίου του 2021) και μετά από δική του ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου επισήμαινε πως πρέπει να γίνει αποδοχή της πίστωσης της Ένταξης της Πράξης.

«Ας πούμε ότι ξεχάσατε την πρώτη Ένταξη Πράξης και πέρασαν ΔΥΟ χρόνια, τη δεύτερη Ένταξη Πράξης, που είχατε χρονικό περιθώριο άλλου 1,5 χρόνου και το οποίο αφήσατε να παρέλθει άπραγο, ισχυρίζεστε και προσπαθείτε τώρα να δικαιολογηθείτε ότι πρέπει να προλάβετε τις ημερομηνίες;», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι για αυτό στο τέλος του 2022, προχώρησαν σε απευθείας ανάθεση της μελέτης σε μηχανικό εκτός Χίου, πληρώνοντας έτσι και ΦΠΑ 24%, αντί 17%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος