Δήμος Χίου: Αντιπαράθεση για την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Εξηγήσεις για τους λόγους που έγινε με απευθείας ανάθεση η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» στη θέση Ρεπάνα της Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων, έδωσε η Διεύθυνση τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

«Η ανάθεση στον μελετητή με έδρα το Βόλο έρχεται ως απόρροια παλαιότερης θετικής συνεργασίας του εν λόγω μηχανικού με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, όταν η δεύτερη επέβλεψε αντίστοιχης κατηγορίας μελέτη για λογαριασμό του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Ψαρών», σημειώνεται στη μακροσκελέστατη απάντηση του προϊσταμένου των τεχνικών Υπηρεσιών.

Εξέυρεση καλύτερης λύσης 

Αιτία για την απάντηση του Δήμου, μέσω της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, δημοσίευμα στην τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr που επισήμανε ότι έγινε απευθείας ανάθεση σε μηχανικό εκτός Χίου και χωρίς όπως φάνηκε να έχει αναζητηθεί ειδικός από τα μέλη του παραρτήματος του ΤΕΕ Β. Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη μελέτη έχει προϋπολογισμό 25.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ 24%) και θεωρείται από την υπηρεσία ότι η απευθείας ανάθεση με άτομο που είχε ήδη συνεργαστεί με το Δήμο, ήταν η καλύτερη λύση για να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Κριτική από δημοτική παράταξη

Δήμος Χίου: Αντιπαράθεση για την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για καταφύγιο αδέσποτων ζώωνΤο γεγονός προκάλεσε πάντως την κριτική από τη δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά» που σημειώνει:
«Η γνωστή τακτική των ψεμάτων της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη για να καλύψει την αδιαφάνεια και τις σπατάλες της στη διαχείριση του χρήματος των δημοτών, την εξέθεσε για ακόμη μια φορά.
Δεν απευθύνθηκαν σε κανέναν Χιώτη μηχανικό πριν κάνουν την απευθείας ανάθεση σε μηχανικό από το Βόλο τον οποίο “γνώρισαν” στα Ψαρά.
Από τις αναθέσεις φωτιστικών σε Κινέζους, στην ανάθεση στο Βόλο ένα είναι το κριτήριο της δημοτικής αρχής Καρμαντζη: Όχι το συμφέρον της Χίου αλλά να είναι φίλα προσκείμενος ακόμη και των “μπατζανάκηδων“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος