Χίος: Κατάληψη και βάρδιες περιφρούρησης στο χώρο του Θόλους

Σε κατάληψη του χώρου στην περιοχή Θόλος, όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρεί το σχεδιασμό του για τη δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών, προχωρεί η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, από σήμερα Δευτέρα προχωρούν σε κατάληψη του χώρου και βάρδιες φύλαξης. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις στις κοινότητες που βρίσκονται γύρω από το χώρο του Θόλους και συγκεκριμένα σε Συκιάδα και Λαγκάδα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται: “Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εργασίες στον πολύπαθο χώρο του Θόλους, να τον καταλάβουν, για να εγκλωβίσουν εσαεί και τη δική μας τη ζωή και των προσφύγων και μεταναστών. Ετοιμάζονται στο μάτι του κυκλώνα να γκριζάρουν το νησί. Αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά αυτή την προοπτική για τον τόπο μας.
Αρνούμαστε το ρόλο του δεσμοφύλακα για μας και τα παιδιά μας. Το οφείλουμε στις σημερινές και στις επόμενες γενιές. Το οφείλουμε στο όνομα του πολιτισμού όλων των ανθρώπων”.

Με την ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους Χιώτες, “ενάντια σε αυτές τις άθλιες πολιτικές”, τονίζοντας: “Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας Χιώτης επαγγελματίας που θα «βοηθήσει» στην καταστροφή του τόπου του. Του τόπου που θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του, προσφέροντας γη και ύδωρ στη νέα εισβολή της Κυβέρνησης και της ΕΕ στο νησί μας, εξαγοράζοντας, εκβιάζοντας, απειλώντας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος