Χίος: Καταγγελία δημοτικού συμβούλου για ποιότητα οδικού έργου στο Θολοποτάμι

Καταγγελία για την ποιότητα του έργου ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιήθηκε προς το χωριό Θολοποτάμι, κάνει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χίου, Γιώργος Κλιαμενάκης.Ο κ. Κλιαμενάκης, πρώην αντιδήμαρχος, σημειώνει πως κατ’ επανάληψη είχε εγγράφως ειδοποιήσει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Μετά δε από μετρήσεις που έγιναν στο πάχος ασφάλτου- τσιμέντου όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα έπρεπε να υπάρχει 15 cm τσιμέντo και 5 cm άσφαλτος, στο σύνολο 20cm, ο μέσος όρος των μετρήσεων έδειξε ότι το πάχος είναι περίπου 11,5 cm.
Χίος: Καταγγελία δημοτικού συμβούλου για ποιότητα οδικού έργου στο Θολοποτάμι
Μάλιστα τα στοιχεία αυτά, τα παρουσίασε αναλυτικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απείχαν από τη συνεδρίαση, αφού ζητήθηκε το θέμα να αναβληθεί έτσι ώστε να ενημερωθεί πρώτα η αρμόδια υπηρεσία και να δώσει σχετικές απαντήσεις.
Οι υπόλοιποι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης Κλιαμενάκη που εκτός των άλλων πρότεινε να γίνει έλεγχος και σε άλλα οδικά έργα που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι ώστε με τη λήψη «καρότων» να επιβεβαιωθεί αν το πάχος της ασφάλτου είναι το προβλεπόμενο σύμφωνα με τις μελέτες.
Επίσης ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει το σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία.

Αντίδραση Δημοτικής Αρχής Χίου
Με πρωϊνή ανακοίνωση το γραφείο τύπου του Δήμου κάνει λόγο για «αρχάγγελους που άγονται και φέρονται με τη ρομφαία της κάθαρσης».
«Όποιοι θέλουν να μετακυλίσουν συκοφαντικά και δημαγωγικά τις ευθύνες για κατασκευαστικές ατέλειες, πατώντας πάνω στις υπηρεσίες και τους υπηρεσιακούς, πλανώνται πλάνην οικτρά», δηλώνει η Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι εμπιστεύονται απόλυτα το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας.
Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι “είμαστε και θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε οτιδήποτε αφορά πλημμελή καθήκοντα, ακολουθώντας αυστηρότατα όσα προβλέπονται από το νόμο και ως εκ τούτου οι προερχόμενοι από παρθενογένεση και οι πάσης φύσεως λασπολόγοι να μην έχουν καμία αμφιβολία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος