Χίος: Ιδρύεται πανεπιστημιακό Τμήμα Τουρισμού

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο οποίο περιλαμβάνεται και διάταξη (άρθρο 26) με την οποία ιδρύεται το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Σχολή Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

«Με αυτή την εξέλιξη ικανοποιείται από την κυβέρνηση το πάνδημο αίτημα για επανίδρυση του Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2013 από την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και διανοίγονται μια σειρά από θετικές προοπτικές για το Πανεπιστήμιο αλλά και την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ιδιαιτέρως θετικό είναι το ότι προβλέπεται η άμεση έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, δηλαδή από την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18″, σημειώνεται σε δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη .

«Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και ρύθμιση για σπουδαστές των ΕΠΑΛ (ειδικότητες Πλοιάρχων και Μηχανικών, Γ΄ και Δ΄ τάξη) που απασχολούνται ως ναυτικοί. Το ζήτημα αυτό αφορά ένα σημαντικό αριθμό σπουδαστών του νησιού μας, οι οποίοι υπάγονταν έως τον Ιούνιο 2016 στο καθεστώς των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων». Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η διάταξη (άρθρο 12) προβλέπει πως δεν υπολογίζονται οι απουσίες τους για την περίοδο που ταξιδεύουν», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος