Χίος: Εστησαν μπλόκο οι κάτοικοι στο Θόλος

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις βάρδιες περιφρούρησης στην περιοχή του Θόλους, είναι οι κάτοικοι των όμορων χωριών που διαφωνούν με τη δημιουργία Κλειστής Δομής προσφύγων- μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή.Το πρωί της Τρίτης, μετά από πληροφορίες ότι πιθανότατα να ξεκινήσουν εργασίες από τον ανάδοχο του έργου, μερικές δεκάδες κατοίκων πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μπλόκα με τα αυτοκίνητα ώστε να μην περάσουν τυχόν μηχανήματα της εταιρείας.
Χίος: Εστησαν μπλόκο οι κάτοικοι στο Θόλος
Παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν και την συμμετοχή του Δήμου με παροχή μηχανημάτων στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση εξωδίκων διαμαρτυρίας τόσο προς την εταιρεία όσο και την Αρχαιολογική υπηρεσία, από την οποία ζητούν να μην παραστεί για έλεγχο των εργασιών.
Είχε προηγηθεί από την Οικονομική Επιτροπή η απόφαση για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων νομής και προσωρινής διαταγής για την περιοχή του Θόλους.
Χίος: Εστησαν μπλόκο οι κάτοικοι στο Θόλος
Να σημειώσουμε ότι για τη δεσμευμένη περιοχή των 142 στρεμμάτων από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία Νέας Δομής, αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού την διεκδικεί ως δημοτική ο Δήμος Χίου.
Σε αυτή την έκταση, η δομημένη επιφάνεια φθάνει τα 18 στέμματα και η ονομαστική χωρητικότητα της Δομής Προσφύγων- μεταναστών στα 1.800 άτομα.
Αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικές κοινότητες προτείνουν τη λειτουργία μόνο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων μεταναστών, χωρητικότητας 500 το πολύ ατόμων. Η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε προτείνει άλλο σημείο στη θέση Μπαμπακιές για τη δημιουργία της Δομής που σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος