Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Χίου: Εξώδικα και κινητοποιήσεις για τη Νέα Δομή στο Θόλος

Με εξώδικα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία και προς την ανάδοχο εταιρεία απαντά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου στην προοπτική να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή Νέας Δομής Προσφύγων Μεταναστών στην περιοχή Θόλος την προσεχή Τρίτη.
Παράλληλα θα προχωρήσει σε ενημέρωση της Αντιπροσωπείας της ΕΕ σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς το ακινήτου, ενώ θα παραταχθούν και δημοτικά οχήματα στην επίμαχη περιοχή
Σε μια πολύωρη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία 8 σημεία δράσης, που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης επέμεινε ιδιαίτερα στην τοποθέτησή του στη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και πρότεινε την πρόσθεση ακόμα ενός σημείου, το οποίο όμως το ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξής του καθώς και ορισμένοι από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.
Το σημείο που δεν αποδέχτηκαν οι άλλες παρατάξεις αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «Αναγνωρίζει στην Κυβέρνηση την ουσιαστική μείωση των ροών και τη γενναία αποσυμφόρηση των νησιών και την ενθαρρύνουμε να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση».
Επίσης ο κ. Κάρμαντζης δεν αποδέχτηκε την πρόταση για τοποθέτηση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου στην περιοχή του Θόλους.
Τελικά η πρόταση που υπερψηφίστηκε δέχτηκε 27 ψήφους και αυτή του Δημάρχου 10 ψήφους.

Ετσι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίζει:
1. Την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας και δηλώσεως, με επιφύλαξη δικαιωμάτων, προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου και την ΤΕΡΝΑ. στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να τις καλεί να απέχουν από κάθε ενέργεια εντός αυτής της εκτάσεως.
2. Επιστολή προς την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αθήνα, στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να παύσει κάθε χρηματοδότηση της σχεδιαζόμενης κατασκευής της υπερδομής.
3. Επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, με την οποία να την ενημερώνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να συνδράμει στην προστασία της περιουσίας του Δήμου Χίου.
4. Καλεί την Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, που απαιτούνται για την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και την αδειοδότηση της περίφραξης του ακινήτου.
5. Καλεί την Δημοτική Αρχή να δώσει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όπως καταγράψουν τις αυθαίρετες κατασκευές, που τυχόν υπάρχουν εντός του ακινήτου και στην περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι εκμισθωτές έχουν εκτελέσει αυθαίρετες εργασίες και δεν τις έχουν τακτοποιήσει να προβεί σε καταγγελία της μίσθωσης και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες.
6. Δηλώνει προς τον Υπουργό Μετανάστευσης ότι το Δ.Σ. Χίου διαφωνεί και αντιδρά στην κατασκευή της υπερδομής στο Θόλος.
7. Καλεί την Δημοτική Αρχή να αναθέσει, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, μελέτη για την αξιοποίηση του ακινήτου.
8. Καλεί την Δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα σε τοποθέτηση σήμανσης με μέσα που επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία, να τοποθετήσει μικροφωνική εγκατάσταση προς ενημέρωση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς και να τοποθετηθούν μηχανήματα του δήμου στη συγκεκριμένη έκταση χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία των επιχειρήσεων στην περιοχή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος