Χίος: «Επένδυση διάρκειας οι πόροι στην Παιδεία»

Array

«Οι πόροι που κατευθύνονται στην Παιδεία είναι μια επένδυση διαρκείας», δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που παρέστη στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του σχολείου στο Βροντάδο.Χίος: «Επένδυση διάρκειας οι πόροι στην Παιδεία»
Πρόκειται για την πτέρυγα του Ανδρεάδειου σχολικού συγκροτήματος που παράλληλα ονοματοδοτήθηκε και φέρει το όνομα του Χιώτη αστροφυσικού και ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή.

«Παραδώσαμε στην τοπική κοινωνία ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα της εκπαίδευσης με τους όρους της σύγχρονης εποχής, δήλωσε η κα Καλογήρου.
«Οι πόροι που κατευθύνονται στην Παιδεία δεν είναι μία επένδυση σαν τις άλλες. Είναι μία επένδυση διαρκείας. Είναι μία επένδυση μακράς, αιώνιας καρποφορίας».

Ενώ με αφορμή το ότι η νέα πτέρυγα ονομάστηκε «Σταμάτιος Μ. Κριμιζής» η Περιφερειάρχης είπε:

«Θα μπορούσαμε να ευχηθούμε στον κάθε μαθητή και την κάθε μαθήτρια μια πορεία αντίστοιχη, αν και η πορεία του καθενός και της καθεμιάς είναι ή μπορεί να είναι συναρπαστική στο βαθμό που είναι συνειδητή επιλογή και με συνέπεια και ελευθερία ακολουθείται».

Σε ότι αφορά το έργο, αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και ολοκληρώθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ και παραδόθηκε στον Δήμο Χίου την 1η Μαρτίου 2017.

Το νέο σχολικό συγκρότημα αναπτύσσεται σε 3 ορόφους, με 15 αίθουσες διδασκαλίας, 3 αίθουσες εργαστηρίων, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και 1 βιβλιοθήκη. Ήδη σήμερα φοιτούν 192 μαθητές στο Γυμνάσιο, 100 στο Γενικό Λύκειο και 180 στο ΕΠΑΛ.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος