Χίος: Εκτακτη συνεδρίαση ΔΣ ΔΕΥΑΧ με συζήτηση μέτρων λόγω της ανομβρίας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Τρίτη 24/1/23, του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ με θέμα τη λειψυδρία και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για το 2023.


Με παρατεταμένη ανομβρία και το λίγο νερό, που έπεσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να μην μπορεί να δώσει χαμόγελα αισιοδοξίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Βασίλης Μυριαγκός σημείωσε την ανάγκη λήψης μέτρων με πρώτο την παροχή νερού σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, ακόμα και για περιοχές που έχουν καθημερινή υδροδότηση.

Στο ερώτημά μας τι αποτελέσματα έφερε η περσινή καμπάνια για την μείωση της κατανάλωσης νερού, ο κ. Μυριαγκός δεν μας έδωσε κάποια στοιχεία, σημείωσε όμως ότι στις προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:
πάγωμα των «αδειών κατ’ εξαίρεση» για αρδευτικούς σκοπούς, καθώς και περιορισμός της παροχής νερού στις παροχές άρδευσης από 60 κυβικά μέτρα / ετησίως σε 20 κ.μ. νερού ετησίως.
Χίος: Εκτακτη συνεδρίαση ΔΣ ΔΕΥΑΧ με συζήτηση μέτρων λόγω της ανομβρίας
Μέχρι το τέλος του μήνα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ θα ζητήσει σύσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης και κυβερνητικό βουλευτή Νοτή Μηταράκη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, έτσι ώστε να τους ενημερώσει για τη ζοφερή κατάσταση και να ζητήσει μέτρα.
Στα αιτήματα χρηματοδότησης θα είναι η τοποθέτηση 3 μονάδων αφαλάτωσης.
Οι δύο μικρές για παροχή νερού 200 κ.μ. την ημέρα που θα τοποθετηθούν στο χωριό Λιθί και στην πόλη της Χίου και η 3η αφαλάτωση να είναι θαλασσινού νερού παροχής 1000 κ.μ./ την ημέρα.
Εν τω μεταξύ για την εξεύρεση νερού για την αφαλάτωση στην περιοχή της Λευκωνιάς, η γεώτρηση έχει φθάσει στα 205 μέτρα βάθος, χωρίς να δίνει ακόμα την επιθυμητή ποσότητα νερού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος