Χίος: Εκπαιδευτικά Προγράμματα από τη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗΣ

Σειρά καλοκαιρινών δράσεων, για παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι με τη βοήθεια εθελοντών η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».

Πρόκειται για ένα σύνολο  16 εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιηθούν το διάστημα από 26/07/2016 έως 30/08/2016. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών  με σκοπό  να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα τους, να προσφέρουν το κίνητρο για μάθηση και  να διευρύνουν  τους  ορίζοντες  τους. Ταυτόχρονα τα παιδιά έρχονται  σε επαφή με τον χώρο του βιβλίου ώστε μέσα από την αφήγηση, τη διάδραση και το παιχνίδι να αναπτύσσουν την δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη συνεργατικότητα.

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και θα υλοποιηθούν στο κτίριο Β’ της Βιβλιοθήκης, Αίθουσα Εκδηλώσεων (είσοδος από οδό Αμάντου). Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη συνοδού για κάθε παιδί κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τον χώρο της Βιβλιοθήκης. Η συμμετοχή θα γίνεται αποκλειστικά με προεγγραφή κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης , Δευτέρα έως Παρασκευή  και ώρα από 09: 00 έως 15:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές  22710-44246 (εσωτ.1)

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η ανάπτυξη δικτύου εθελοντών πέρα από την υποστήριξη των δράσεων, αποσκοπεί και στην δημιουργία μίας δομημένης και άρρηκτα δεμένης ομάδας ανθρώπων με κοινό τόπο την αγάπη και το ενδιαφέρον για το βιβλίο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

vivliothiki_Korai_programmata_kalokeriu_2016

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος