Χίος: ΕΔΕ για το θάνατο του πυροσβέστη

Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση πρόκειται να διενεργηθεί για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 43χρονου Αρχιπυροσβέστη στη Χίο.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας που σημειώνει ότι «σήμερα, σ.σ. 12/7, τις πρωινές ώρες, ο ομαδάρχης του πεζοπόρου τμήματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, Αρχιπυροσβέστης, Χρυσούλης Ματθαίος, ετών 43, κατά τη διαδικασία φύλαξης και τη συσκευασία σωλήνων πυρκαγιάς, στην περιοχή Κατάβαση Χίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Θέμα ασθενοφόρου

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του αλλά και στους συναδέλφους του εκφράζει η Ενωση Υπαλλήλων Π.Σ. Χίου. Επισημαίνοντας ότι έχασαν ένα συνάδελφό τους, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών εν ώρα υπηρεσίας τονίζουν:
«Αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του αλλά ακόμη μεγαλύτερη οργή για το περιστατικό. Είναι αδιανόητο σε μια Δημοτική Ενότητα, απομακρυσμένη από το Νοσοκομείο Χίου, όπως η Αμανή˙ να υπάρχει ασθενοφόρο εδώ και χρόνια και να μην υπάρχει οδηγός.

Είναι αδιανόητο ο συνάδελφος να δέχεται τη φροντίδα της αγροτικής γιατρού της Τ.Κ. Βολισσού καθώς και των συναδέλφων μας και να αναμένουμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Χίο, ενώ σε απόσταση αναπνοής υπήρχε ασθενοφόρο αλλά χωρίς οδηγό».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί, μετά την είδηση του θανάτου του πυροσβέστη, η καταγγελία από τη Δημοτική Σύμβουλο Αμανής και Προέδρου της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας νομού Χίου, Βιβή Ποταμούση, ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη οδηγού από αρχές Ιουνίου, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Χίου, που μεταξύ άλλων καλεί «τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών τους, να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν για χρόνια το νησί μας και να δώσουν επιτέλους λύσεις».

Συλλυπητήρια υπουργού

“Ο αδόκητος χαμός του Αρχιπυροσβέστη, Ματθαίου Χρυσούλη, μας γεμίζει με θλίψη”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
“Έσβησε”, σήμερα το πρωί, στην περιοχή της Κατάβασης, στο σημείο όπου, πριν λίγες ημέρες, έδωσε μαζί με τους συναδέλφους του μια ηρωική μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το νησί μας του οφείλει πολλά και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια που αφήνει πίσω. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος