Χίος: Αθώος ο Τζελάλ που πρόσφερε νερό και φαγητό σε πρόσφυγες- μετανάστες

Αθώος κρίθηκε χθες, 16/6, από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου, ο 23χρονος Σύρος πρόσφυγας Τζελάλ Τζουμά, για τις κατηγορίες της παράνομης διευκόλυνσης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και παρεμπόδιση του έργου των αρχών.
Ο 23χρονος είχε συλληφθεί στις 4 Ιουνίου με τις κατηγορίες της “διευκόλυνσης παράνομης διαμονής υπηκόων Τρίτων Χωρών στην ελληνική επικράτεια και για δυσχέρανση ερευνών των ελληνικών αρχών”.

Κατά την ακροαματική διαδικασία φάνηκε ότι ο 23χρονος αυτό που είχε κάνει ήταν να προσφέρει φαγητό και νερό σε πρόσφυγες- μετανάστες που κρύβονταν σε περιοχή των Καρδαμύλων, καθώς είχε ειδοποιηθεί από Παλαιστίνιο που ζει στη Γερμανία για το σημείο που βρίσκονταν τα 11 άτομα.
Χαρακτηριστική ήταν αναφορά της Προέδρου ότι “ο Τζελάλ δεν δικάζεται επειδή έδωσε φαγητό και νερό σε πρόσφυγες αλλά για τα αδικήματα που ανέφερε το κατηγορητήριο”. Εξήγησε δε ότι η σωστή διαδικασία θα ήταν πρώτα να ενημερώσει τις αρχές και μετά να προσφέρει βοήθεια.

Από τις απαντήσεις, στις ερωτήσεις της Προέδρου της έδρας αλλά και των συνηγόρων υπεράσπισης, προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής που παραβρέθηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας, δεν διαφάνηκε πως ο 23χρονος είχε δυσχεράνει τις έρευνες. Αντίθετα τις διευκόλυνε αφού αμέσως υπέδειξε το σημείο που ήταν οι πρόσφυγες σύμφωνα με το στίγμα που είχε λάβει με το σχετικό μήνυμα. Ενώ διαφάνηκε ότι δεν είχε κάποιο όφελος από τη συγκεκριμένη πράξη.
Αναπάντητο το ερώτημα για ποιο λόγο κρύβονταν οι 11 πρόσφυγες και δεν φανερώθηκαν άμεσα στις αρχές, προτιμώντας να ενημερώσουν παλαιστίνιο πρόσφυγα που ζει στην Γερμανία που αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τον Τζελάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος