Χίος: Ανθρώπινη αλυσίδα κατά της δημιουργίας νέας Δομής προσφύγων – μεταναστών

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών και κατοίκων, και τα συμβούλια των κοινοτήτων Λαγκάδας, Συκιάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων. Βασικό αίτημα καμιά νέα δομή προσφύγων- μεταναστών πάνω στο νησί, κλείσιμο της ΒΙΑΛ και άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου.
Η κινητοποίηση προγραμματίζεται για το προσεχές Σάββατο, 24 Απριλίου στις 11:30 το πρωί, με σχηματισμό ανθρώπινης «αλυσίδας» στο λιμάνι της Χίου.
Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή την Τετάρτη, 21 Απριλίου, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, “αναλύοντας με τους προέδρους των Κοινοτήτων τα θέλω και τα πρέπει του Χιώτικου λαού”. Δηλώνοντας αντίθετοι με την επιβολή του συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου που προβλέπει υπερδομές, μετατρέποντας, όπως αναφέρουν, “τα πανέμορφα νησιά μας σε φυλακές ψυχών για πάντα”.
“Διατρανώνουμε τη θέλησή μας προς την κυβέρνηση και του υπουργό της, ότι δεν πτοούμαστε και θα πράξουμε ξανά όλοι οι Χιώτες το χρέος μας στο Θόλος και όπου αλλού χρειαστεί”, αναφέρεται στην ανακοίνωσε των φορέων και τονίζεται: “Να μη ξεχνάμε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης. Ότι το πιο ιερό από όλα τα δίκαια και το πιο απαραίτητο από τα χρέη του λαού, είναι να αντιστέκεται, απέναντι στη διοίκηση που βιάζει, αθετεί και καταφρονεί τον ίδιο και τα δικαιώματά του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος