Χίος: Αναβολή εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων για τη νέα δομή στο Θόλο

Για τις 19 Ιανουαρίου του 2022, αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο δήμος Χίου κατά του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τη νέα δομή προσφύγων- μεταναστών στο Θόλο.

Στην εξέταση του θέματος, την Τετάρτη, ενώπιον του μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου, οι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου ζήτησαν αναβολή, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν περιέλθει στα χέρια τους σημαντικά έγγραφα όπως τα τοπογραφικά της περιοχής, λόγω φόρτου εργασίας.

Παρέμβαση υπήρξε από την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα, που σημείωσε: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου παρεμβαίνει διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θίγονται τοπικά, εθνικά και οικονομικά συμφέροντα. Παρακαλώ το δικαστήριό σας να φανταστεί ένα από τα πλέον ειδυλλιακά τοπία της Ελλάδας, μετά τη βίαιη ανατίναξη και ισοπέδωση της έκτασης. Είναι αστείο το επιχείρημα ότι το Δημόσιο έχει την κυριότητα αλλά δεν διαθέτει τοπογραφικό διάγραμμα”.
“Είναι επίσης αδιανόητο να φύγουμε από αυτή την αίθουσα χωρίς τουλάχιστον μία προσωρινή διαταγή που θα διασφαλίζει ότι μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης δεν θα μπορεί να παρέμβει κανείς», σημείωσε η κα. Ζαννάρα.

Το δικαστήριο δεν έκανε τελικά δεκτό το αίτημα του Δήμου Χίου για έκδοση νέας προσωρινής διαταγής μέχρι της εκδίκαση της υπόθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος