Χιακή Συμπολιτεία: Διαφωνία για προαναχωρησαικό κέντρο προσφύγων

“Η πολιτική για το προσφυγικό στη Χίο δεν είναι «υπηρεσιακό θέμα» της ΕΛΑΣ”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας, σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια να περάσει αυτό το τόσο σημαντικό θέμα από το «παράθυρο».

«Με τον δήμαρχο (Χίου) να προωθεί αυτή την εξέλιξη, όπως φάνηκε καθαρά από πρόσφατες δηλώσεις του. Με τη διαπαραταξιακή να χρησιμοποιείται. Η Χιακή Συμπολιτεία διαφωνεί με το να στιγματιστεί το νησί με την ανήθικη και παράνομη φυλακή-προαναχωρησιακό», σημειώνει η παράταξη που να θυμίσουμε ότι δεν συμμετέχει στη διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου για αυτό το θέμα.

«Εμείς επιμένουμε στην πρόταση που εγκαίρως έχουμε διατυπώσει: απεγκλωβισμός των προσφύγων και αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα, με οργανωμένο τρόπο, και όχι μαζική φυλάκισή τους στη Χίο. Μόνο έτσι δεν θα στιγματιστεί το νησί ανεξίτηλα από ένα παράνομο κι ανήθικο κολαστήριο…», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ δίνεται στη δημοσιότητα από φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει πως είναι το προαναχωρησιακό κέντρο στην Κω.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης:

Χιακή Συμπολιτεία: Διαφωνία για προαναχωρησαικό κέντρο προσφύγων
ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ


Η πολιτική για το προσφυγικό στη Χίο δεν είναι «υπηρεσιακό θέμα» της ΕΛΑΣ

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να περάσει το προαναχωρησιακό-φυλακή από το παράθυρο. Παρουσιάζοντάς το ως δήθεν επιχειρησιακό θέμα της ελληνικής αστυνομίας, ανεξάρτητο από την πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική της αυτοδιοίκησης στο νησί. Επιχειρείται λοιπόν να παρουσιαστεί η πολιτική της Κυβέρνησης ως «τεχνικό-επιχειρησιακό» ζήτημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν είναι έτσι.
Με τον δήμαρχο να προωθεί αυτή την εξέλιξη, όπως φάνηκε καθαρά από πρόσφατες δηλώσεις του. Με τη διαπαραταξιακή να χρησιμοποιείται. Η Χιακή Συμπολιτεία διαφωνεί με το να στιγματιστεί το νησί με την ανήθικη και παράνομη φυλακή-προαναχωρησιακό. Διαφώνησε με το να περάσει από την πόρτα, διαφωνεί και με το να περάσει από το παράθυρο, ως υπηρεσιακό θέμα της ΕΛΑΣ. Όπως διαφώνησε και δεν νομιμοποίησε με την ψήφο της την παραχώρηση της ΒΙΑΛ, όπως διαφώνησε με τη Σούδα. Απέναντι σε όσους πέρασαν τη ΒΙΑΛ και τη Σούδα και τώρα θέλουν να περάσουν μέσω της ΕΛΑΣ και τη μαζική φυλακή-προαναχωρησιακό.
Εμείς επιμένουμε στην πρόταση που εγκαίρως έχουμε διατυπώσει: απεγκλωβισμός των προσφύγων και αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα, με οργανωμένο τρόπο, και όχι μαζική φυλάκισή τους στη Χίο. Μόνο έτσι δεν θα στιγματιστεί το νησί ανεξίτηλα από ένα παράνομο κι ανήθικο κολαστήριο, μόνο έτσι δεν θα γίνει η Χίος παγκόσμιο σύμβολο ενός απάνθρωπου εγκλωβισμού, ένα σκιάχτρο για να γίνεται η δουλειά της ΕΕ κι όσων άλλων τελικά ευθύνονται για πολιτικές που δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το δρόμο της προσφυγιάς.
Χιακή Συμπολιτεία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος