Αυτοψίες κλιμακίων στα σεισμόπληκτα κτήρια στην Λέσβο – Εγκαθίστανται δύο νέοι σεισμογράφοι (βίντεο)

Συνεργεία της ΔΑΕΦΚ και του Δήμου Λέσβου πραγματοποιούν αυτοψίες σε κατοικίες και δημόσια κτήρια που επλήγησαν από την σεισμική ακολουθία των τελευταίων ημερών στο νησί.

Από τις 145 αιτήσεις που έχουν γίνει για ζημιές σε οικίες, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε 109. Από αυτές, οι 19 χαρακτηρίστηκαν με κίτρινο χρώμα. Πέτρα, Στύψη και Υψηλομέτωπο. Επιπλέον έλεγχοι θα γίνουν σε 4 σχολικά συγκροτήματα, προκειμένου τα παιδιά να γυρίσουν με ασφάλεια στις τάξεις τους.

Στο νησί μεταβαίνει ο πρόεδρος του δικτύου σεισμογράφων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προκειμένου να επιβλέψει την εγκατάσταση δύο επιπλέον σεισμογράφων για την επιτήρηση της σεισμικής ακολουθίας.

Στο Λεπέτυμνο η χθεσινή νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη, ενώ πολλοί κάτοικοι καταθέτουν πως κατά την διάρκεια της νύχτας ακούγεται υπόκωφη βοή στην περιοχή. Οι μετασεισμικές δονήσεις είναι χαμηλές σε ένταση, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο για να διαπιστώσουν ότι η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.

Διαβάστε επίσης: Μπαράζ σεισμών στη Λέσβο: Ειδικό κλιμάκιο μηχανικών στον Μόλυβο καταγράφει τις ζημιές (video) – ertnews.gr

Ε. Λέκκας από Λέσβο: Θέλουμε σεισμούς 4-4,5 R για μετασεισμική ακολουθία – Αναδείχθηκε το πρόβλημα με τους βράχους στη Μήθυμνα – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος