Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Αντίθετη η Π.Ε. Χίου σε “ολόκληρη πολιτεία στο Θόλος”

Την αντίθεσή της στην δημιουργία “μιας ολόκληρης πολιτείας στην περιοχή του Θόλους”, εκφράζει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στο θέμα της δημιουργίας Νέας Κλειστής Δομής προσφύγων- μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής σημειώνει ότι “Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η «καταιγίδα» δημοσιευμάτων για την επιχειρούμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής νέας δομής στην περιοχή του Θόλους, λίγες ημέρες πριν τον ερχομό του νέου έτους και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να υπάρξει καμία ενημέρωση στον λαό της Χίου και στους εκπροσώπους του, για το τι σχεδιάζεται στον τόπο μας.
Αν όντως, σχεδιάζεται μια δομή μεγαλύτερη από τις πραγματικές ανάγκες της Χίου-μια δομή που έχει δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων-μια δομή που πλήττει άμεσα 5 περιοχές της Χίου, ανάμεσα τους και τον Βροντάδο, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιοχή, μετά την πόλη. Μια δομή που σε καμία περίπτωση δεν έχει την έγκριση και την αποδοχή, τόσο εντός, όσο και εκτός Χίου.
“Μπροστά δε στο ενδεχόμενο να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διατυπώνει για μία ακόμη φορά την αντίθεσή της στην δημιουργία μιας ολόκληρης πολιτείας στην περιοχή του Θόλους”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Ως Περιφερειακή Αρχή νιώθουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε μια εξαιρετικά φυσικού κάλους περιοχή, μακριά από έργα που φοβίζουν την τοπική κοινωνία, ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε ένα διάλογο για το μέλλον της περιοχής στην κατεύθυνση της ήπιας αξιοποίησης που δεν τραυματίζει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον”, καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος