Ανθρώπινη αλυσίδα κατά νέας Δομής προσφύγων – μεταναστών στη Χίο

Σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα στο πεζοδρόμιο κατά μήκος του λιμανιού της Χίου, εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων του νησιού, καθώς και των κοινοτήτων που γειτνιάζουν με την περιοχή του Θόλους, εκεί που το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει χωροθετήσει τη δημιουργία νέας κλειστής Δομής προσφύγων – μεταναστών.

Αίτημα των κατοίκων να μη δημιουργηθεί νέα Δομή. Επίσης ζητούν να κλείσει η σημερινή δομή της ΒΙΑΛ και να υπάρχει μόνο ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης όσων φτάνουν όχι μόνο στη Χίο αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.|
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, που σχολίασε πως πρόκειται για μια ενωτική συγκέντρωση, δηλώνοντας σταθερός στη θέση της Περιφέρειας να μην έχουμε “φυλακές ψυχών” στα νησιά. Μαζί του και οι 4 αντιπεριφερειάρχες από τη Χίο, Παντελής Μπουγδάνος, Παντελής Βρουλής, Νίκος Νύκτας και Στέλιος Καμπούρης.

Δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για το καλό όπως ανέφεραν των χωριών τους, ασκήθηκε κριτική και για την παρουσία των ΜΑΤ πριν ένα χρόνο στο νησί, από τον πρόεδρο της Κοινότητας Λαγκάδας, Μάρκο Κούνουπα, που εκπροσώπησε τα χωριά.
Ενώ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Νίκος Χούλης, μίλησε για την ενότητα των κατοίκων και πως δεν έχει τη χροιά της αντιπολιτευτικής συγκέντρωσης η κινητοποίηση.
Να σημειώσουμε ότι κατά της χωροθέτησης της συγκεκριμένης περιοχής στο Θόλος από το υπουργείο Μετανάστευσης, τάχθηκε ομόφωνα και το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Χίου μετά την παρουσίαση στοιχείων από την μείζονα μειοψηφία, πως πρόκειται για δημοτική έκταση. Παρών στη συγκέντρωση ο Κώστας Τριαντάφυλλος, επικεφαλής της “Συμμαχία Αξιών” σχολίασε ότι 3 μέρες μετά δεν έχει παρουσιάσει κάποια έγγραφα το υπουργείο Μετανάστευσης, που να δηλώνει ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο δημόσιο.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη, που σημείωσε ότι συμφωνούν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου για δομή μόνο καταγραφής- ταυτοποίησης των 500 ατόμων και πως το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού θα το φέρουν όταν κρίνουν οι ίδιοι πως πρέπει στη Βουλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος