Αναφορά Γιάννη Μπουρνού για τους επικίνδυνους βράχους του Μολύβου

Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την άμεση ανάγκη στερέωσης των επικίνδυνων βράχων στο Μόλυβο.

Ο Γιάννης Μπουρνούς κοινοποίησε στην Υπουργό την επείγουσα επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, με την οποία ζητείται η άμεση έναρξη των εργασιών στερέωσης του υπόβαθρου και των βραχωδών πρανών στο Μόλυβο.

“Μετά και την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στο νησί της Λέσβου, έχουν ενταθεί οι αποκολλήσεις και οι κατακρημνίσεις βράχων σε πυκνοκατοικημένο τμήμα του οικισμού. Υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών, τόσο για τις περιουσίες όσο και για τις ζωές των κατοίκων του Μολύβου, εφόσον το επικίνδυνο σημείο βρίσκεται πάνω από οικίες και δημοτικούς δρόμους με καθημερινή κυκλοφορία. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται εκεί, αφού προκαλούνται και φθορές στο Κάστρο του Μολύβου, που αποτελεί σημαντικότατο πολιτιστικό μνημείο της χώρας”, τονίζει στην αναφορά.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γιάννης Μπουρνούς στηρίζει το αίτημα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την άμεση και χωρίς καθυστέρηση έναρξη των σχετικών εργασιών στερέωσης των βράχων του οικισμού, για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος