Κονδύλι στο δήμο Λέσβου για τους σεισμοπαθείς

Array

Χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ έλαβε χθες ο δήμος Λέσβου από το υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία θα διατεθούν για τους σεισμοπαθείς, ενώ αύριο συνεδριάζει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο για την αποδοχή του ποσού, και τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή του πρώτου βοηθήματος των 587 ευρώ.

Μέχρι σήμερα στη διεύθυνση πρόνοιας έχουν φτάσει 70 αιτήσεις με πλήρη στοιχεία, και άλλες 100 περίπου με ελλείψεις, ενώ συνολικά οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 500.

Παράλληλα, ξεκίνησε σήμερα στη Βρίσα η διαδικασία για την άρση των επικινδυνοτήτων στα κτίσματα, με συνεργεία και με μηχανικούς του δήμου να βρίσκονται από το πρωί στο χωριό. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Λέσβου Κώστας Κατσαρός «θα άρουμε τις επικινδυνότητες αλλά δεν θα πάρουμε κανένα υλικό που θα χρησιμοποιηθεί ξανά. Το θέμα των κατεδαφίσεων είναι στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την πρόοδο των ενεργειών που αφορούν τους σεισμόπληκτους Βασίλη Τεντόμα, την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκιο του πρώην ΟΣΚ θα επισκεφτεί τη Λέσβο όπου θα συνεχιστεί ο έλεγχος στα σχολεία του νησιού. Από τους πρώτους ελέγχους σε 7 σχολικά κτίρια έχουν καταγραφεί μικροπροβλήματα με τα σοβαρότερα να καταγράφονται στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου.

Εντωμεταξύ, όπως ανακοίνωσε στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και το Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, από το ποσό των 50.000 ευρώ που δώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος για τους σεισμόπληκτους οι 30.000 ευρώ θα διατεθούν για την επισκευή του δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου, ενώ οι 20.000 ευρώ θα διατεθούν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης ως συμβολική κίνηση ενίσχυσης των έργων αποκατάστασης των ζημιών στους Ναούς του νησιού.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος