Λέσβος: Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

Έτοιμο θα είναι το Σάββατο 30 Μαρτίου στα τελωνεία Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου το σύστημα για τις χορηγήσεις θεώρησης εισόδου (visa) express στους Τούρκους πολίτες, όπως ανακοινώθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη  παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, των κυβερνητικών βουλευτών Λέσβου Χίου και Σάμου, του Περιφερειάρχη και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γ.Γ Αιγαίου.

Ήδη την έναρξη του προγράμματος είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Εξωτερικών και τις διαδικασίες υλοποίησης είχαν εξετάσει Γ.Γ των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες τα νησιά.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς «θα τοποθετηθούν από 12 εξειδικευμένοι υπάλληλοι στα γραφεία θεώρησης εισόδου στα τελωνεία των τριών νησιών και σε πρώτη φάση το σύστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε αυτά τα τρία νησιά».

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η Ρόδος και η Κως και μετά τα υπόλοιπα πέντε όταν θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση προσωπικού αλλά και του εξοπλισμού που απαιτείται (Καστελόριζο, Σύμη, Λήμνος, Λέρος και Κάλυμνος).

Διευκρινίστηκε επίσης ότι επί του παρόντος για την έκδοση θεώρησης εισόδου βίζα δεν θα λειτουργήσει η πύλη εισόδου της Πέτρας αλλά μόνο αυτή της Μυτιλήνης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα έργων στα νησιά όπως των λιμενικών εγκαταστάσεων ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν και η συνάντηση θα επαναληφθεί το Μάιο.

Λέσβος: Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις άγονες γραμμές και το αίτημα σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη  ο κ. Παππάς , επιβεβαίωσε ότι οι διεργασίες για τις άγονες γραμμές του 2025 ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ μέσα στις προτάσεις για τις δρομολογιακές γραμμές θα υπάρχει και αυτή της Αλεξανδρούπολης, χωρίς επιδότηση η οποία θα συζητηθεί στην επόμενη φάση και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. Να θυμίσουμε ότι η ναυτιλιακή εταιρία Dodekanisos Seaways, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη Λήμνο Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο, εφόσον όμως υπάρξει επιδότηση για τη γραμμή κάτι για το οποίο ασκεί πιέσεις ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο Κ. Μουτζούρης πρόσφατα μάλιστα επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και είχε επαφές με τους τοπικούς φορείς όπου αποφασίστηκε αδελφοποίηση της Θράκης με το Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Λέσβος: Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος